Verkstadschef till Scanias Gjuteri

Gjuteriet står idag inför de största utmaningarna någonsin. Vi har börjat arbetet med att bygga ett helt nytt gjuteri i Södertälje. Den nuvarande Verkstadschefen (andra linjens chef) går vidare till detta projekt och vi söker nu hans efterträdare. Ansvarsområdet omfattar Formning och Smältning med totalt 75 st underställda medarbetare. Här ingår 4 st Gruppchefer Produktion som arbetar 2-skift. Gjuteriet i Södertälje (DMF) är leverantör av ämnen till cylinderhuvud och motorblock för motorbearbetningen i Södertälje. Vi är ca 180 medarbetare och gjuter ca 20000 ton per år. Produktionen sker i 2- och 3-skift och är uppdelat i två stycken verkstadschefsområden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att fokusera på ledarskap och arbeta i en verkstadsmiljö med en maskinpark på en hög teknisk nivå och med avancerade produkter. Du arbetar och utvecklar dina chefer, medarbetare och verksamheten inom ramen för Scanias Produktions System för att säkra att produktionen når rätt säkerhet, kvalitet och leverans till rätt kostnad. Du kommer även ansvara för att bryta ner och implementera strategisk plan. Ledarskapet bygger på hög närvaro och tillgänglighet ute i produktionen vilket ställer stora krav på tidigare erfarenheter som chef inom produktion.                                              Som Verkstadschef ingår du i Gjuteriets ledningsgrupp. Gjuteriets ledningsgrupp består av representanter för produktion, kvalitet, produktionsteknik och underhåll. Som representant i ledningsgruppen förväntas du förutom att företräda ditt eget område bidra med dina erfarenheter till helheten för gjuteriet.

Allt eftersom projektet med nytt gjuteri framskrider kommer du att bli mer involverad i detta arbete för att så småningom övergå i organisationen för att köra det nya gjuteriet.

Din Profil

Vi söker dig som har förmåga och vilja att inspirera och engagera dina medarbetare. Du är trygg i dig själv och vågar testa nya idéer samt har god självinsikt och är lyhörd för vad som krävs för att motivera medarbetarna och utveckla effektiva team. Du har en akademisk bakgrund eller annan relevant utbildning med teknisk inriktning samt flerårig erfarenhet som chef från liknande verksamhetsområden inom tillverkning- eller processindustri. Gjuteriteknisk bakgrund är en fördel men inget krav.

Du är en lagspelare som ser till såväl de egna avdelningarnas behov som till helheten för gjuteriet. Du har höga krav på dig själv och du är inte rädd för att ställa krav på andra.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Dan Lindström (Gjuterichef) 08-553 508 30, 073-6688410 eller Göran Ekstrand (Personalchef ) 08-55381799, 070-3881799.

Ansökan

Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden så se till att skicka in din ansökan redan idag!

 

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta intyg/ betyg. 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom