Verkstadschef med fokus på ledarskap till Motortillverkningen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Motortillverkningen befinner sig just nu i en expansiv och spännande fas med många stora parallella projekt. På Motortillverkningen arbetar idag ca 850 medarbetare som ansvarar för tillverkning och bearbetning av motorkomponenter. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringar med fokus på säkerhet, hälsa, kvalitet och utveckling av personal. 

Uppdrag

 • Som Verkstadschef har du ett helhetsansvar för ett verkstadsområde med ett flertal produktionsavdelningar och gruppchefer.
 • Du arbetar för att optimera och utveckla verksamheten gällande säkerhet, arbetsmiljö, personal, hållbarhet, ekonomi och leverans till kund.
 • Leda och bidra till den tekniska utvecklingen inom verkstadsområdet.
 • Som Verkstadschef ingår du i Produktionschefens ledningsgrupp och leder även din egen ledningsgrupp med dina gruppchefer. Grunden för arbetet i ledningsgrupperna bygger på coachande ledarskap.
 • Du kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av Motortillverkningen tillsammans med kollegor från andra verksamhetsområden som underhåll, produktionsteknik och kvalitetsorganisationen. Du kommer även att ha ett samarbete med funktioner som R&D och inköp.

  Din profil

  Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta med ett tydligt och tryggt ledarskap och som skapar engagemang genom närvaro. Du har förmågan att nå resultat tillsammans med dina gruppchefer och kollegor. Du bidrar med kreativitet och vilja att utveckla dig själv, dina medarbetare och din verksamhet.

  I kombination med ett brinnande intresse för ledarskap ser vi också att du har en god förståelse för teknik och flöden. Vi ser att du har en akademisk utbildning eller annan relevant teknisk utbildning och motsvarande arbetslivserfarenhet. 

  Vi tror att du är strukturerad, har en god analytisk förmåga, stor initiativkraft och är van att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Vi är målinriktade och ser det som en nyckel för att skapa världens bästa motortillverkning.

  Du blir en viktig del av Scania

  Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida

  .

  Läs gärna mer om

    

  Vill du veta mer?

  Kontakta gärna Produktionschef Jonatan Alström,

  .

  Ansök senast den 31 Augusti via länken och bifoga ditt CV och personliga brev.

  OBS!

  Vi har semester v.28-32 och kommer inte att kalla till intervjuer förrän efter v.33. Det går dock bra att kontakta Produktionschef Jonatan via mail för frågor under perioden.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom