Verksamhetsområdeschef Yt- och Grundvatten

Har du ett brinnande intresse för vatten?

DHI söker nu en affärsdriven Verksamhetsområdeschef/ Head of Department till gruppen Vattenresurs.

DHI är det lilla företaget som gör stora saker i världen. Vi är konsultverksamheten som förenas i vårt gemensamma engagemang för vatten. Vi väljer att syssla med det som vi tycker är viktigt och fokuserar på teknikutveckling och innovation. Hos oss arbetar seniorer och juniorer sida vid sida och med en vilja att hela tiden ta oss framåt. Här låter vi alla få den plats de förtjänar och vårt företag karaktäriseras av en familjär laganda med korta beslutsvägar.

Arbetsuppgifter 
Som Verksamhetsområdeschef ansvarar du för tio experter inom ytvatten och grundvatten med olika specialiseringar inom hydrologi, hydrogeologi, översvämningar och vattendrag samt vattenkvalitet och miljöpåverkan. I din roll kommer du driva försäljning och skapa goda relationer med kunder och andra intressenter. Du arbetar aktivt för att bygga relevanta nätverk och agerar som representant för gruppen i olika sammanhang. För att kunna växa som företag ser vi gärna att du bidrar med idéer och kompetens kring hur DHI kan bredda sitt tjänsteutbud för att bli mer attraktiva. Detta kan innebära utveckling av tjänster eller nya kompetensområden.

I roller ligger ett stort fokus på ledarskap, förutom att samordna gruppens aktiviteter ser vi att du vidareutvecklar personalen och deras kompetenser samt motiverar och driver ett positivt arbete i gruppen. Gruppen arbetar i nära samarbete med andra affärsområden på DHI och din uppgift är att fortsätta utveckla dessa goda samarbeten både inom gruppen samt mot andra avdelningar. Vi ser även att du som expert inom området har möjlighet att bidra som kvalitetssäkrare eller projektledare i vissa projekt. Som medlem av ledningsgruppen ansvarar du för företagets övergripande planer gällande utveckling, strategi och vision. I denna roll har du fullt personal- och resultatansvar. Placeringsort Malmö.

Kvalifikationer 
Du har en civilingenjörsexamen inom relevant område t.ex. väg och vatten eller motsvarande. Det är meriterande om du även har en PhD inom området. Vi tror att du har mångårig erfarenhet som konsult samt erfarenhet av kundsidan från t.ex. en kommunal verksamhet. Det är även meriterande om du har jobbat med vattenförvaltning med exempelvis länsstyrelsen. Vi anser att det är viktigt att du har erfarenhet och god förståelse för modellering och kan se dess fördelar. Mångårig erfarenhet från en ledande position samt erfarenhet av att ha lett på distans är starkt meriterande.

Vidare söker vi dig med goda ledaregenskaper som har en förmåga att motivera och utveckla personal. Som person är du marknadsorienterad och har ett naturligt intresse för att skapa kontakter. Du är självständig, utåtriktad och driven och trivs med ett stort ansvar och befogenheter.

Vårt erbjudande 
DHI erbjuder många möjligheter till personlig och teknisk utveckling. Här blir du del av ett team av experter som tillsammans utvecklar morgondagens vattenlösningar. På DHI värdesätter vi samarbete och arbetsglädje och vi känner en stolthet över det vi gör i ett stimulerande arbetsklimat med spännande utmaningar. Vår framgång ligger i gränslandet mellan områdena, samarbetet är oerhört viktigt och starkt i företaget nationellt och internationellt.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar DHI Sverige med Hays. Vi välkomnar ansökningar fram till den 28 augusti. Om du har frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Dziewanowski på 070-450 60 20 efter den 20 augusti.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom