Verksamhetscontroller ny avfallsavdelning

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Våra cirka 300 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i centrum.

Teknikförvaltningen ska utveckla avfallsverksamheten och söker nu

Verksamhetscontroller till ny avfallsavdelning

Avfallsverksamheten utgör en mycket viktig del i en cirkulärekonomi och i Region Gotlands arbete mot ekologisk hållbarhet. Hela Gotland ska fortsätta utvecklas som ekokommun t ex genom att fullfölja omställningen till lokalproducerad förnyelsebar energi, minska negativa klimatavtryck samt värna om miljön. Teknikförvaltningen bildar i höst en ny avdelning för avfall- och återvinning där vi samlar kompetens med målsättning att bli en av Sveriges ledande aktörer inom området.

Din roll kommer ha stor betydelse för utvecklingen de kommande åren. Du arbetar inom en avdelning med ca 30 kollegor och tillsammans ansvarar ni för att 22 000 abonnenter har tillgång till modern och innovativ avfallshantering. 


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ett varierande arbete med stort fokus på uppföljning, analys och utveckling av verksamheten. Du driver arbetet med upphandlingar och uppföljning av våra avtal samt projektleder utvecklings- och investeringsprojekt. Du är sakkunnig inom området och ansvarig för och involverad i avdelningens frågor som kräver specialistkompetens. Du kommer att ha olika former av utredningsuppdrag och ha kontakt med entreprenörer, konsulter och myndigheter. I tjänsten ingår också att ha omvärldsbevakning inom avfallsområdet.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett par års erfarenhet och ett stort intresse för utvecklingsarbete inom avfallshantering. Du har kunskap om lagar och regelverk och en relevant akademisk utbildning inom området. Erfarenhet från upphandling av avfallstjänster och avtalsuppföljning är meriterande. Du ska vara en erfaren datoranvändare och gärna ha arbetat i verksamhetssystemet EDP Future.

Som person är du en strukturerad, noggrann och öppen kollega som självklart delar med dig av din kunskap och erfarenhet. Du är prestigelös, kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser fram mot att träffa dig.

Körkort och tillgång till egen personbil krävs.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom