Värdestyrare till Preemraff i Lysekil

Vill du bli en av nio i teamet på Planering och Optimering i Lysekil? Kan du anpassa dig väl till ständiga förändringar och har god planeringsförmåga. Då kanske du är den vi söker!


Jobba för framtiden redan idag 

Som värdestyrare kommer du ansvara för att hitta de mest lönsamma körsätten när ekonomi och teknik slås samman.  Det innebär i praktiken en ständigt pågående diskussion med många olika discipliner inom främst affärsområdena Varuförsörjning och Preemraff. 
Planering & Optimering arbetar för att ta fram och genomföra raffinaderistrategier samt planera och styra logistiken för att Preemraff Lysekil ska tillföra maximalt värde till Preem.

I tjänsten kommer du att:

  • Ta fram underlag och föreslå raffinaderistrategier, som fastställs i samarbete med övriga Värdestyrare, samt driva genomförandet av dessa strategier.
  • Kontinuerligt förbättra och utveckla tänket kring raffinaderiekonomi.
  • Dagligen tillse att aktuella strategier och marginaler kommuniceras i olika kanaler.
  • Värdera lönsamhetsdrivna investeringar.
  • Utbilda internt inom området raffinaderiekonomi.
  • Månadsvis identifiera och rapportera avvikelser i drift och dess ekonomiska påverkan jmf med förväntat resultat.

Tjänsten är heltid och tillsvidare.

Du blir en viktig del av Preem – en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer – från början till slut. Dessutom kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter, för självklart förväntar vi oss att du som medarbetare har viljan att växa och ständigt lära dig nytt.

Har du den här bakgrunden?

Vi vill att du som söker är civilingenjör och företrädelsevis med kemiinriktning. Har du erfarenhet av processindustri, raffinaderiets produktionsprocesser samt produkter är det meriterande. Du pratar och skriver obehindrat på engelska.

Är det här du?

Som person är du driven, lösningsorienterad, analytisk och nyfiken.
Du har god kemisk förståelse, kan se många lösningar och har förmågan att hantera många arbetsuppgifter. Du kan anpassa dig väl till ständiga förändringar och har god planerings- och prioriteringsförmåga. Arbetet kräver ett stort mått av driv, engagemang och initiativförmåga samt god förmåga till samarbete med olika enheter inom och utom raffinaderiet. Arbetet är självständigt med stora kontaktytor inom företaget.

Ta reda på mer!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erika Wikström, chef Planering och Optimering Lysekil, tel 010-450 3507.

Urval kommer att ske löpande. Skicka ett personligt brev tillsammans med ditt CV till jobb@preem.se så snart som möjligt men senast 19 oktober. Märk din ansökan med "Värdestyrare LYR".

Välkommen med din ansökan!

 

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.