VA-ingenjör ledningsnät

Den Samhällstekniska enheten på Sala Kommun är just nu inne i en spännande fas där flera nya medarbetare börjat under det senaste året. Vill du bli en del av detta nya team där din främsta uppgift blir att arbeta mot befintligt ledningsnät? Då är du välkommen att söka.

Uppdraget är att arbeta mot kommunens mål att komma till rätta med ovidkommande vatten, ansvara för saneringsplaner och förnyelseplaner. Som VA-ingenjör, med inriktning mot underhålls- och förnyelsearbete av befintligt nät, ansvarar du bl.a. för den kort- och långsiktiga planeringen av sanering och förnyelsearbetet på ledningsnät och fungerar som en länk mellan beställarsidan och utförarsidan. Vi har målsättningar vad gäller att minska tillskottsvatten, där du kommer att vara vår expert att hitta lösningar för detta. Vi ser att du kommer driva arbetet med att kommunen får en egen dagvattenmodell att arbeta med vilket är särskilt viktigt för våra kommande exploateringsprojekt. Till vardagen hör också att arbeta med analysering, beslutsfattande, uppföljning och slutförande gällande sanering och förnyelse av befintliga ledningsnät. Utredningar som du ansvar för omfattar både tekniska, ekonomiska och juridiska aspekter. Exempel på andra arbetsuppgifter är:

  • Felsökning, spårning av eventuella läckage och felkopplingar genom TV-inspektioner
  • Ta fram lösningsförslag efter analys av TV-inspektioner
  • Beräkningsarbete
  • Planering från ax till limpa gällande åtgärder
  • Genomföra nödvändiga VA-utredningar internt eller genom anlitade konsulter
  • Avropa arbeten mot ramavtal som t.ex. relining
  • Samarbete med entreprenörer som utför filmning, utförandet etc.

I denna roll kommer du ha många kontaktytor, så som samarbete med enhetens tekniker och arbetsledare samt även som sagt mycket kontakter med externa entreprenörer. 


Kvalifikationer:

Vi vill gärna att du har en teknisk utbildning inom ex. Väg- och vattenbyggnad där kunskaper i VA-anläggningsteknik värderas högt. Du kan också ha inhämtat motsvarande kunskaper genom rätt arbetslivserfarenhet. Krav är att du har kunskaper i GIS samt kan göra beräkningar. Det är också meriterande om du har kunskaper i projektering i allmänhet eller ännu bättre i projektering av VA-ledningsnät. Även kunskaper i regelverk berörande VA- och utförandearbete är meriterande. Avslutningsvis behöver du ha mycket god generell datavana och B-körkort.


Personliga egenskaper:

Vi är en enhet i utveckling och för att trivas hos oss har du en stark drivkraft och en positiv inställning. Dina åsikter är viktiga för oss och du blir delaktig i utvecklingsprocesserna. Du har ett engagemang för det du gör och tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter bl.a. genom att hålla god ordning genom struktur och planering. Du trivs med dina många kontaktytor i den här tjänsten, men viktigt är också att du har en stor analytisk förmåga samt visar dig nyfiken och intresserad av utveckling inom ditt område. Dina kunskaper i svenska är goda i tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en omväxlande och spännande tjänst inom VA-området med stora möjligheter att själv styra sitt arbete, men i gott samarbete med trevliga kollegor. Du blir, likväl som alla våra medarbetare,  en viktig del i samhällsbyggnadsutvecklingen och specifikt i vårt VA-utvecklingsarbete.


För information:
I den här rekryteringen samarbetar Sala kommun med Dfind Science & Engineering. För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Bjälkander, 072-502 63 11, eva.bjalkander@dfind.se.

Fackliga representanter: Vision: Jessica Nordh, 0224-747405 / SACO: Michael Nilsson, 0224-747573.


Välkommen med din intresseanmälan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.