Utvecklingsingenjör till Scania Engines

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Scania Engines är inne i en utvecklingsperiod och behöver anställa flera medarbetare. Vi står inför ett generationsskifte av vår nuvarande motorplattform, som på sikt ska ersättas. Vi har en ökande marknadsandel i alla våra segment, Industri, Power Generation, Marint & Defence och har som mål att fortsätta arbeta med kunden i fokus.

Som utvecklingsingenjör hos Scania Engines kommer du att ta helmotoransvar genom layoutarbete och detaljkonstruktion. Vi kommer i framtiden även att arbeta med elektrifiering och hybridisering. Vårt mål är att ligga i framkant med avseende på prestanda, emissioner och hållbarhet. Detta sammantaget skapar en unik möjlighet för dig att skaffa en bra produktkännedom och ett brett kontaktnät inom Scania.

Som grupp har vi som mål att hjälpa varandra, inspirera och ha roligt, samtidigt som vi vill driva utvecklingen framåt, hitta kostnadseffektiva och robusta konstruktioner. Ansvaret omfattar mekaniska komponenter för gasväxling, turbo, bränsle, kylsystem, luftinloppssystem, avgasefterbehandling och oljesystem etc. Eftersom vi är en liten grupp, är flexibilitet kombinerat med ett stort ansvarstagande och eget driv viktiga egenskaper. Har du inte erfarenhet i våra interna system, så kommer vi att utbilda dig.

Dina arbetsuppgifter

 • Du kommer att arbeta i grupp med motorutveckling, med Catia V5 som främsta verktyg, inklusive hållfasthetsberäkningar samt våra interna system AROS & OAS
 • Du kommer att ha ett nära samarbete med produktion, kalibrering, eftermarknad och sälj.
 • Du kommer att arbeta med en mix mellan egna konstruktioner och kravställning på artiklar från underleverantörer.
 • Din profil

  Lämplig utbildningsbakgrund är civil- eller högskoleingenjör inom maskinteknik, produktutveckling, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid din personlighet och din vilja att jobba med produktutveckling. Det är viktigt att du kan kommunicera på både svenska och engelska. Tidigare konstruktörserfarenhet och erfarenhet av Catia V5 är meriterade.

  Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm finns det möjlighet att åka med direktbuss mellan Stockholm och Södertälje, Scania Jobexpress.

  Hoppas att denna beskrivning passar in på just dig, då ser vi fram emot din ansökan!

  För mer information

  Kontakta Mikael Stävmo, Gruppchef Technical Development Projects, 08-553 53244 alt

  Stefan Kreku, Gruppchef Technical Development Mechanical Design, 08-553 82628

  Ansökan

  Intervjuer kommer ske löpande.

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom