Utvecklingsingenjör till gruppen Bodywork Engineering på Scania R&D

Vi söker en driven och engagerad ingenjör med stort teknikintresse. Vår grupp ansvarar för att stödja marknaderna avseende tekniska frågor från lastbilspåbyggare och Scanias distributörer i deras arbete med att leverera kompletta fordon till våra kunder. Målet är att säkerställa att påbyggarna får det tekniska stöd som behövs för att bygga på en Scanialastbil, men även att våra interna projekt har full insikt i vad som påverkar byggnation av komplett fordon.

Dina arbetsuppgifter

Du ingår i ett team som stöttar påbyggare i världen och Scanias distributörer i tekniska frågor i samband med påbyggnationen. Du har ett nära samarbete med marknadssidan, skribenter och inköp och har en tät dialog med påbyggare och distributörer i hela världen.

Du deltar även i fokusgrupper och interna projekt med syfte att förbättra påbyggbarhet samt genomföra påbyggnadsinspektioner och stötta marknaderna med att utbilda påbyggare.

Din profil

Du är högskole- eller civilingenjör med några års erfarenhet som ingenjör. Du har vilja och förmåga att delta i tekniska diskussioner med både kunder och påbyggare såväl som Scanias marknadsrepresentanter i världen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsprojekt och förmåga att kommunicera med och stötta påbyggare i tekniska frågor.

Produktkunskap och erfarenheter från användning av kompletta fordon och påbyggnad är av stort värde. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. All dokumentation i påbyggarinstruktionerna skrivs på svenska, medan övrig kommunikation med påbyggare sker på engelska. Ytterligare språkkunskaper samt C-respektive CE-körkort är meriterande

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress

För mer information

Kontakta Richard Södereng, gruppchef, 08-553 853 24

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande.

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.