Utvecklingsingenjör med ansvar för Scanias påbyggarinstruktioner

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania har världens bästa informationsportal för påbyggnation. Vi är inte nöjda utan vill göra den ännu bättre! Vill du vara den som för påbyggarinstruktionerna till nästa nivå?

Du kommer driva utvecklingen av påbyggarinstruktionerna och handleda ett antal personer i framtagningen av ny dokumentation. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att säkerställa att påbyggarinstruktionerna alltid innehåller all information som behövs för påbyggnadsarbete och modifieringar av chassierna i samband med att fordonen färdigställs innan leverans till kund. Du kommer ha en tät dialog internt Scania med olika utvecklingsgruppen på Research&Development men även marknadssida, inköp och produktion. Externt förekommer ofta dialog med flertal Påbyggare samt våra distributörer över hela världen. Med kunden först säkerställer du att våra instruktioner hjälper Påbyggarna att genomföra påbyggnation på scaniachassier på ett snabbare och säkrare sätt med högre kvalitet.

Dina arbetsuppgifter:

 • driva utvecklingsuppdrag kopplade till påbyggarinstruktioner 
 • säkerställa teknisk korrekt information i påbyggarinstruktionerna
 • processutveckling för processen avseende uppdateringar av påbyggarinstruktionerna
 • utveckla och genomföra utbildningar för distributörer och påbyggare
 • konkurrentbevaka m.a.p. påbyggarinstruktioner
 • medverka i Scanias utvecklingsprojekt för att säkerställa påbyggnadsinformation
 • utöver ovanstående, stödja inom gruppens övriga ansvarsområden
 • Din profil

  Vi ser att du har en gedigen produktkunskap och vet hur fordonen används av kunden. Önskvärt är att du har erfarenhet och förståelse för hur påbyggarna färdigställer Scaniachassierna innan kunden kan börja använda fordonen. För att lyckas i rollen behöver du ha en god analytisk förmåga, är noggrann, strukturerad och gillar ordning och reda. Du är även lyhörd för kundernas och påbyggarnas synpunkter men samtidigt övertygande i att förmedla information från Scania. Är kommunikativ och kan föra en teknisk dialog med påbyggare såväl som marknadsrepresentanter från Scanias distributörer. Har en känsla för hur instruktioner ska vara utformade för såväl konstruktör, säljare, inköpare och mekaniker.

  Då underlaget för påbyggarinstruktionerna tas fram på Svenska måste du behärska Svenska till fullo och även Engelska eftersom all utbildning och även stor del av kommunikationen med påbyggare genomförs på Engelska. Andra språkkunskaper är meriterande.

  Kontakt

  Richard Södereng, rekryterande chef, 08-553 85324.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom