Utvecklingsingenjör Kablage Powertrain

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Vill du vara med och utveckla kablage för Scanias drivlinor? På gruppen Powertrain Electrical Harness ansvarar vi för nyutveckling och kvalitetssäkring av kablage till Scanias motorer och växellådor.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten erbjuder stora friheter och goda möjligheter att påverka både produkt och interna arbetsmetoder. Som utvecklingsingenjör på gruppen ansvarar du för att ta fram 3D- och 2D-underlag i CAD-miljö samt planera och följa upp din design genom att medverka aktivt och praktiskt vid provmonteringar. Arbetet är varierande och innefattar förläggning av kablage och konstruktion av plåt- och plastartiklar för att skapa kabelvägar. Parallellt deltar du på tvärfunktionella layoutmöten och bidrar med dina tekniska idéer för att på ett kreativt sätt hitta nya lösningar till produktområdet.

Gruppen står inför stora utmaningar med nya produkter som skall utvecklas från grunden. Här ges en möjlighet att få ett helhetsperspektiv och ett helhetsansvar av ett helt nytt system. Du kommer ha stora möjligheter att påverka både koncept och tekniska lösningar i detta arbete.

Din Profil

Du har god förmåga att sätta dig in i ny teknik och förmedla dina kunskaper till andra. Arbetet kräver god samarbetsförmåga men också förmågan att sätta upp egna delmål och driva arbetet framåt mot våra övergripande mål på egen hand. Erfarenhet av fordonsbranschen är meriterande. Goda svenska- och engelska kunskaper i både tal och skrift är ett krav för denna tjänst.

Erfarenheter av att arbeta i CAD-miljö är ett krav. Erfarenhet av Catia V5, Saber och kablagekonstruktion är meriterande.

Du är en högskole- eller civilingenjör med intresse för teknik och produktutveckling eller har motsvarande arbetslivserfarenhet.

  

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet. 

 

Ytterligare information

Kontakta gärna Magnus Nilsson, gruppchef Powertrain Cable Harnesses, tel 08 553 821 79, magnus_m.nilsson@scania.com

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 26 augusti. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. 

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom