Utvecklingsingenjör inom programmering och provutveckling på Scanias Motorlaboratorium

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Gruppen Test Technology ansvarar för provcellsutveckling, lagkrav och utveckling av olika provmetoder inom Scanias Motorlaboratorium.

Vårt mål inom Scania Powertrain är att ligga steget före i utvecklingen av nya motorprovriggar som provningsverksamheten efterfrågar. Våra provmetoder i detta avseende baseras på körcykler, dataprocesser, beräkningsformler och utformning av provresultat från olika typer av körningar.

Viktigt är också att vi följer och implementerar prov- och mätmetoder i våra provceller för att uppfylla lagen mot olika marknader där vi säljer våra fordon. Gruppen ger också stöd och support genom att utveckla nya smarta automatprov samt i specifika kundönskemål. Vi strävar efter att utöka tillgängligheten i provcellerna med bra prestanda och tillförlitliga mätvärden med hög kvalité.

Som ansvarig utvecklingsingenjör inom provutveckling kommer du få möjlighet att arbeta i kreativ miljö där vi som grupp hjälps åt att finna lösningar och metoder för att ta utvecklingen till nästa nivå.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet omfattar nyutveckling, vidareutveckling och att stödja verksamheten på Scanias motorlaboratorium. Det innebär provutveckling i provcellsstyrsystemet AVL PUMA, driftsättning av nya metoder, tolka lagkrav samt implementera, dokumentera och förbättra funktioner i PUMA. I rollen ingår även att utbilda användare, hålla tät dialog och stötta verksamheten när problem uppstår.

Med din roll här hos oss är du en del av gruppen Test Technology, tillsammans med nio medarbetare där egna idéer och initiativ uppskattas. Du är driven och vågar ta utmaningar. Tjänsten passar dig som trivs i en miljö där ingen dag är den andra lik, och vi samarbetar för att tillsammans påverka gruppens framfart. Scania erbjuder en modern arbetsmiljö och en chans att arbeta i små projekt och effektiva team för att skapa kvalitet.

Din profil

Vi ser helst att du är högskoleingenjör alternativt några års erfarenhet inom programvaru-utveckling, industriella styrsystem eller testutrustningar. Vi söker dig som har kompetens, vilja och drivkraft att bidra till utvecklingen av morgondagens provningssystem.

Erfarenhet av något av följande är meriterande: motorprovning, AVL Puma- och Concerto utvärderingssystem, fordonsstyrsystem, motorutveckling, emissionsmätning, databaser, automation, mätteknik och programmeringskunskaper. Att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Du är initiativrik, kvalitetsmedveten och gillar att lösa tekniska problem. Du har en serviceinriktad attityd och har lätt för att samarbeta med andra. Du tar ansvar och driver med god kvalitet dina uppgifter i mål.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Har du frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Gruppchef Lena Höggren 08-553 829 65 eller Utvecklingsingenjör Damir Grgic 08-533 803 72.

Ansökan

 

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Ansök via:

 senast den 28 oktober.

Jobbid 20182667.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom