Utvecklingsingenjör inom Materialteknik – Avgasefterbehandling

Vi söker en ny medarbetare till gruppen Powertrain Fluids and Aftertreatment på Materials Technology.

Gillar du att använda dina kemikunskaper för att lösa problem? Då är detta drömjobbet för dig! På Materialteknik får du möjlighet att arbeta konceptuellt med hela motorn där fysikens och kemins lagar sätter gränserna och du utforskar dem.

Gruppen består av tio erfarna och duktiga utvecklingsingenjörer och tekniker. Vår uppgift är att förse Scania med materialteknisk expertis i utvecklingen av världens bästa motorer. Vi ingår i sektionen Materials Technology som består av ca 56 medarbetare och hör till Scania R&D.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med materialtekniska frågeställningar inom efterbehandling i alla stadier av produktutvecklingen. Det kan t ex handla om frågor rörande katalysatorers åldringsprocesser där kopplingen mellan materialets deaktivering och komponentens prestanda är en nyckelfråga. Andra viktiga frågor rör biobränslen och deras effekter på bränsle- och efterbehandlingssystemen. För att ge svar på frågorna kommer du att utföra materialtekniska undersökningar där kunskap om relevanta analystekniker är avgörande. Visst laborativt arbete förkommer.

I Scanias produktutvecklingsprojekt är vi aktiva i ett tidigt skede för att tillsammans med internkund göra smarta materialval för applikationen samt bistå med expertis som höjer kvalitén på produkten.

Du kommer även ha möjlighet att fördjupa dig inom arbetsområdet genom att initiera och leda forskningsprojekt i samarbete med externa partners. Här gäller det att förstå kundens framtida behov och vara en driven projektledare.

Oavsett befattning eller position så har vår personal våra kärnvärden som gemensam värdegrund: kunden först, respekt för individen, kvalitet, integritet, beslutsamhet och laganda.

Vi tror också mycket på personlig utveckling.

Är du motiverad och beredd att ta ansvar så finns möjligheterna hos oss.

Vi strävar hela tiden att bli bättre som arbetsplats och utveckla produkterna. Det blir vi när våra medarbetare trivs och utvecklas.

Din profil

Vi söker dig som vill arbeta med katalys ur ett materialtekniskt perspektiv. Kunskaper om förbränningskemi, emissioner och material inom bränsle- och efterbehandlingssystemet samt erfarenhet av motorer är meriterande.

Du är engagerad, nyfiken, intresserad och har förmåga/vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande och kreativt klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är kundorienterad och utåtriktad och kan representera Materialteknik internt på Scania och externt mot högskolor, institut och företag som vi samarbetar med i projekten.

Du behöver ha kunskaper motsvarande civilingenjör eller doktor inom kemiteknik, materialteknik eller motsvarande.

Tillsvidareanställning.

För mer information

Kontakta Martina Levin, 08-553 82513 (gruppchef).

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV och betygskopior.

Ansökan ska bestå av personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.