Utvecklingsingenjör inom gasväxlingsprestanda

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Sektionen för gasväxlingssystem, NMGP, ansvarar för prestanda från luftintag till avgasutlopp.

Tack vare intern rörlighet får vi nu möjlighet att rekrytera till vår grupp, som har ansvar för gasväxlingssystemets prestandakoncept och specifikation.

Gruppen arbetar genom alla Scanias projektfaser från förutveckling av system- och komponentkoncept till industrialiseringsprojekt. Vi har egenskapsansvar för prestanda och håller samman och representerar sektionens komponentgrupper i konceptprojekt.

Dina arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är att stötta motorutvecklingsprojekten med expertis inom gasväxlingsprestanda, delta i prestandagrupper, utveckla våra simuleringsmodeller och driva utvecklingsprocessen mot taktade simuleringar.

Nu ska vi stärka vårt arbete med VTAB (Virtual Truck and Bus) där vi anpassar våra motormodeller så att de kan kommunicera med övriga simuleringsmodeller, vilket ställer krav både på hastighet och noggrannhet. Det möjliggör att vi kan simulera motorns egenskaper i fordon på givna körsträckor redan i tidig utvecklingsfas.

Gruppens ansvarsroll gör det viktigt med tät tvärfunktionell interaktion med övriga grupper inom styrsystem, efterbehandling och resten av drivlinan. Detta gäller för såväl produktutvecklingsprojekt som metodutveckling

Primärt verktyg är simuleringar i GT-Power där helmotorsystem modelleras endimensionellt och utvärderas mot motorprovning, varierande vägcykler och tänkbara applikationer. Detta simuleringsbaserade arbetssätt ger möjlighet till studier av system på fullmotor i tidiga skeden innan hårdvara finns.

 Du har bra stöd i gruppen av bl.a. seniora medarbetare med många års erfarenhet, och du är en del i utvecklingen av gruppens verksamhet och processer genom ständigt förbättringsarbete.

Din profil

Vi söker dig med ett intresse för simuleringsdriven utveckling och gedigen erfarenhet inom motorprestanda.

Du är civilingenjör inom farkost/maskin/teknisk fysik eller liknande, med en förmåga att på ett självständigt och strukturerat sätt driva ett tvärfunktionellt arbete. Vi ser att du som person är utåtriktad och analytisk, samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Henrik Willstrand, gruppchef, tel.08-553 50609.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg. Urval sker löpande under ansökningstiden och kallelse till intervju sker från den 19 augusti.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom