Utvecklingsingenjör inom elektrifierade, autonoma och uppkopplade fordon

Vill du vara med och utveckla Scanias framtida elkomponenter? Transportsektorn befinner sig just nu i ett gigantiskt tekniksprång där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger oss helt nya utmaningar och spännande möjligheter. Scanias framtida fordon kommer att utrustas med ett stort antal sensorer (laser, radar, kameror) som kräver starka processorer för bild- och signalbehandling i realtid, trådlös kommunikation, intelligent ljusteknik, komponenter för smarta klimatsystem och stora batterikretsar – och inte minst en bekväm hyttmiljö med t ex skärmbaserad funktionalitet och accentuerande interiörbelysning.

Nu gör vi en rejäl satsning och söker därför ett antal nya medarbetare till teamen inom konstruktion av

 • Elektriska styrenheter
 • Sensorer och aktuatorer
 • Reglage och skärmar i hyttmiljö
 • Interiör och exteriör belysning
 • Ta chansen att ägna dig åt konstruktion och teknisk problemlösning i världsklass! Vår sektion inom Scania R&D består av ett större antal duktiga ingenjörer som aktivt jobbar med både mjuka och hårda frågor. Vi hjälper och inspirerar varandra, har ett dokumenterat gott arbetsklimat och har kul ihop på jobbet.

  Dina arbetsuppgifter

  Som komponentägare i något av teamen ansvarar du för att den bästa tekniska lösningen tas fram. Det innebär att du jobbar tvärfunktionellt i projekt tillsammans med kolleger inom styling och ergonomi, systemarkitektur, Produktion, Inköp, Eftermarknad och så vidare. Du arbetar med kravställning, koordinerar provning och leverantörskontakter och har det övergripande ansvaret för komponenten – du blir spindeln i nätet. Till din hjälp har du erfarna kolleger och en stor organisation som stöttar och delar med sig av sina kunskaper. Du behöver inte vara expert på allt utan det viktiga är att du ser till helheten, förstår och kritiskt kan bedöma de krav på funktion, ergonomi och hållbarhet vi ställer på en komponent.

  Din profil

  Vi söker dig som är nyfiken, gillar teknik och att hitta smarta och snygga lösningar. Du söker självständigt upp den fakta du behöver och bollar gärna dina idéer med kollegerna. Du är van att arbeta i grupp och uppskattar internationella samarbeten. Du har solida och dokumenterade baskunskaper inom antingen elektronik, mekanik och mekatronik och är inte rädd för att utmana egna och andras vedertagna sanningar. Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor. Du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska. Har du dessutom erfarenhet av fordonselektronik, belysningsteknik eller agil utveckling så är de var för sig meriterande.

  Du behöver ha kunskaper som motsvarar lägst en civilingenjörsexamen.

  Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, gratis träningsanläggning, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

  För mer information

  Kontakta Hanna Lind, gruppchef, 08-553 531 65.

  Ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  OBS! Ange Scanias Job Id 20175102 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom