Utvecklingsingenjör för elektrifierade, autonoma och uppkopplade tunga fordon

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och utveckla Scanias framtida användargränssnitt och sensorer? 

Transportsektorn befinner sig just nu i ett gigantiskt tekniksprång där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger oss helt nya utmaningar och spännande möjligheter. Scanias framtida fordon kommer att utrustas med ett stort antal sensorer och nytt användargränssnitt (HMI) med bl.a. skärmbaserad funktionalitet

Nu gör vi en rejäl satsning och söker därför nya medarbetare till teamet för konstruktion av HMI-komponenter och sensorer för förarhytten och fordonets chassi. Ta chansen att ägna dig åt konstruktion och teknisk problemlösning i världsklass! Vår grupp inom Scania R&D består av duktiga ingenjörer, nyexaminerade och mer erfarna som jobbar aktivt med både mjuka och hårda frågor. Vi hjälper och inspirerar varandra, har ett dokumenterat gott arbetsklimat och har kul ihop på jobbet.

Dina arbetsuppgifter

Som komponentägare ansvarar du för att den bästa tekniska lösningen tas fram. Det innebär att du jobbar tvärfunktionellt i projekt tillsammans med kolleger inom styling och ergonomi, systemarkitektur, produktion, inköp, eftermarknad med flera. Du arbetar med att ta fram en kravställning, koordinerar provning och leverantörskontakter samt har det övergripande ansvaret för komponenten – du blir spindeln i nätet. Till din hjälp har du erfarna kolleger och en stor organisation som stöttar och delar med sig av sina kunskaper. Du behöver inte vara expert på allt utan det viktiga är att du ser till helheten, förstår och kritiskt kan bedöma de krav på funktion, ergonomi och hållbarhet vi ställer på en komponent. Ofta ligger helheten i detaljerna och det är kan vara en härlig känsla att verkligen ha koll på helheten.

Din profil

Vi söker dig som är entusiastisk, nyfiken, gillar det tvärfunktionella samarbetet, att dagligen jobba med nya utmaningar och att lära dig nya saker. Du gillar teknik, att hitta smarta och snygga lösningar. Du söker självständigt upp den fakta du behöver, bollar mer än gärna dina idéer med kollegerna. Du bör verkligen trivas med att arbeta i grupp och tycka det är roligt med internationella samarbeten

Du har solida dokumenterade baskunskaper, högskole- eller civilingenjörsexamen, ett stort intresse för teknik, är gärna nörd inom något område och inte rädd för att utmana egna och andras vedertagna sanningar. Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor. Du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska. Har du dessutom erfarenhet av fordonselektronik eller agil utveckling så är det meriterande.

För mer information kontakta

Tomas Logge, gruppchef, 08-553 50364

Ansökan ska innehålla personligt brev, betygskopior och CV. Urval sker löpande.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom