Utvecklingsingenjör Batterimaterial Scania R&D

En av våra utvecklingsingenjörer går vidare internt i ny befattning vilket innebär att Nu söker vi Dig som vill medverka till att utveckla framtidens energilager för att reducera CO2-avtrycket för våra produkter och på så sätt bättre hushålla med tillgängliga resurser.

Inom Scania Materialteknik finns ca 50 materialingenjörer där ca 30% är forskarutbildade. Vi utvecklar Scanias produkter genom att använda vår kunskap i produktutvecklingsprojekt men även vidareutveckling av ny materialkunskap för framtidens produkter genom materialtekniska förutvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i huvudsak i att vägleda Scanias utvecklingsingenjörer med materialteknisk kunskap för energilager. För att uppnå detta, måste kunskapen hela tiden utvecklas genom interna och externa utvecklingsprojekt. En viktig del för Scania Materialteknik är att tillhandahålla materialtekniskt lab internt. Här får du en nyckelroll! Materialtekniska utredningar är en viktig del i utvecklingsprocessen för att tex. skaffa kunskap om orsak till defekta batterier eller genomföra konkurrentanalyser. Ibland måste vi ta hjälp från externt laboratorium. Den ena dagen blir inte den andra lik!

Din profil

Vi tror att du, relativt nyligen, avslutat din forskarutbildning men även erfarna civilingenjörer välkomnas att söka. Du bör ha tydliga kunskaper om materialkoncept som är tänkbara som energilager för fordon samt kunskaper inom elektrokemi.

Du har stor initiativförmåga, drivande samt gillar att arbeta självständigt och har lätt för att samarbeta med andra. Är kundorienterad och utåtriktad och kan representera Materialteknik internt på Scania och externt mot högskolor, institut och företag som vi samarbetar med. Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift, tyska är meriterande.

För mer information

Kontakta Lars Gunnarsson, 08-553 51490 (gruppchef)

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.