Utvecklingsingenjör Avgasbehandling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till gruppen

Flow Distribution and Urea Vaporization

, som består av tio utvecklare med ansvar för ureaförångning och flödesfördelningen i avgasbehandlingen, söker vi nu en utvecklingsingenjör men ansvar för provning av ureaförångning. Gillar du en laborativ miljö i utvecklingens framkant samt tycker att analys är motiverande, är detta rätt jobb för dig.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i ett nära samarbete med konstruktörer, beräkningsingenjörer och kollegor på gruppen utveckla framtidens efterbehandling som ska uppfylla allt tuffare emissionslagstiftning. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och rapportering av utvecklande och verifierande ureaförångningsprov i motorprovcell och på fordon. Det är ett varierande jobb där vissa dagar består av komplexa analyser och ingenjörsmässiga bedömningar av resultat till andra dagar som består av praktiskt arbete i provcell eller förberedelse av fordon inför prov. Arbetet innebär att du aktivt tillsammans med tvärfunktioner driver de framtida koncepten utifrån dina provresultat, vilket kommer innehålla intressanta samband och avvägningar mellan Scanias produktegenskaper.

Vidare innebär tjänsten utveckling av analysmetoder för driftdata samt uppbyggnad av en systemförståelse för driftfall och felmoder kopplade till avgasbehandlingen.

Din profil

Vi söker en teknikintresserad civilingenjör troligtvis inom teknisk fysik, kemiteknik, farkostteknik eller liknande. Du gillar variationen mellan praktiska prov och analys. Erfarenhet av driftdata- och felkodsanalys i något eller några analysverktyg är meriterande, tex Matlab, Python, Vision eller INCA.

Du kommunicerar flytande i såväl tal som skrift på svenska och engelska. Kunskaper i tyska språket är meriterande. Som person är du kreativ, analytisk, strukturerad och ansvarskännande. Du trivs i en dynamisk arbetsmiljö och har lätt för att samarbeta.

Scania erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis resultatbonus, tjänstepension, personalbil, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Peter Johansson, gruppchef, 08-553 839 41, peter.johansson@scania.com

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom