Utförandekontrollanter med intresse för brand till Briab

Briab är inne i en expansiv fas och för att fortsätta sin framgång vill de rekrytera och utveckla engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Genom att erbjuda sunda och flexibla arbetstider, en god introduktion samt utvecklande arbetsuppgifter vill Briab vara en arbetsplats utöver det vanliga. Vi söker nu kontrollanter till Stockholm och Uppsala.

Som utförandekontrollant kommer du in i Briabs kontrollteam. De flesta i gruppen har praktisk erfarenhet från byggen. Som utförandekontrollant kommer du att kontrollera att Briabs brandsskyddslösningar som har projekterats fram och integrerats i bygget under produktionen. En stor del av din roll innebär att dagligen vara ute på planerade platsbesök på byggen (främst inom Stockholm/Uppsala området). Du kommer att ha ett nära samarbete med byggledningen samt andra instanser som är involverade i projekten Resterande tid befinner du dig på kontoret där du har mycket nära samarbeten med brandskyddskonsulterna, läser in dig på nya projekt samt sammanställer dokumentation. Du kommer få en dynamisk roll med många parallella projekt och kontakter, där varje projekt kräver en unik lösning. När du startar din tjänst kommer du att få en generell introduktion till brand samt gå parallellt med teamledaren samt övriga kollegor i teamet.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bla att:

 • genomföra platsbesök på byggen där du kontrollerar samt protokollför byggnadernas brandskydd
 • samarbeta med brandskyddskonsulter på Briab för att hitta de bästa lösningar i varje enskilt projekt
   
 • ge råd till byggledningen kring hur de kan lösa problem och hinder i utförandet av brandskyddsbeskrivningarna
   
 •  upprätthålla dokumentation

Vi söker dig som har erfarenhet från större byggarbetsplatser och har jobbat i någon form av hantverkartjänst, exempelvis som snickare, elektriker, VVS-montör, besiktningsman, golvläggare, rörläggare, svetsare eller liknande. Briab arbetar aktivt med sin mångfaldsplan där målet är att arbetsgruppen ska spegla samhället 2020. 

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.


Vi ser också att du har:

 • minst 2 års erfarenhet från större byggarbetsplatser, exempelvis som elektriker, snickare, VVS-montör, besiktningsman eller brandskyddstätare
   
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
   
 • god datorvana främst inom Officepaketet.
   
 • B-körkort

Som person är du ansvarstagande och noggrann då ditt arbete säkerställer att byggnader uppfyller samhällets krav på brandskydd. Du har en hög grad av personlig mognad då du arbetar självständigt ute på byggena och behöver känna dig trygg i att påpeka brister och risker. Då du kommer ha flera projekt parallellt så ser vi att du är flexibel och trivs med ett dynamiskt arbetssätt där varje situation kräver en ny lösning.

För dig som är nyfiken får du här chansen att specialisera dig mot brand i ett bolag som är innovativt och framåtblickande.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Wassén, tel. 08-508 859 02. Då vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjlighet. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst

 

Välkommen med din ansökan!

Briab är ett expansivt och nytänkande företag inom brandskyddsprojektering och riskhantering. De vill leda utvecklingen framåt och har tagit chansen att göra något som inte tidigare gjorts. Medarbetare beskriver att de trivs på företaget då klimatet är öppet och man får ta eget ansvar. 

”Vi har en spännande men också utmanande resa framför oss där vi nu har möjlighet att vara med att påverka branschens utveckling genom att Leda – inte följa.” - Fredrik Hiort, VD.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.