Uppdragledare till Product Engineering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du bidra till att kvalitén hos Scanias avgasefterbehandlingssystem når världsklass?

En av våra seniora projektledare går vidare inom Scaniaorganisationen och nu söker vi dig som är intresserad av ledarskap, uppdrag, ständiga förbättringar samt gillar utmaningar och teknik.

Avdelningen NX uppdrag är att skapa förutsättningar att etablera Scania som långsiktig koncernleverantör av system för avgasefterbehandling inom VW Truck & Bus. NXE ansvarar för FQ, PCR och DOL inom Emission Solutions, NX.

NXE leder avdelningens arbete med produktkvalitet genom att stimulera organisationen att tänka kvalitet i utveckling av nya produkter samt underlätta att erfarenheter från fältet tas med vid nyutveckling. Dessutom ska vi lösa uppkomna kvalitetsproblem så snabbt och effektivt som möjligt. Inflödet kommer främst som FQ-ärenden från fältet via YQ och som PCR från produktion och inköp. Samtidigt är det viktigt att NXE tar en systemövergripande roll, vilket innebär nära samarbete med berörda tvärfunktioner och inte minst de grupper inom RT, NE och NM som har gränssnitt mot NX ansvarsområden. Vid sidan av vårt traditionella rödpilsarbete inom Scania behöver vi även utveckla och etablera arbetssätt för att ta hand om FQ-ärenden hos andra kunder än Scania. Även avdelningens DOL-arbete samordnas inom NXE.

Ansvarsområde

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att driva uppdrag kopplade till arbetet inom FQ, DOL och PCR . Allt från grundorsaksanalys till att besluta om vilka lösningar som ska implementeras mot kund. Detta gör du bl.a. genom att ställa krav och begära resurser från linjen, coacha arbetsgruppen till snabba och bra lösningar, samt prioritera och koordinera pågående arbete. Det dagliga arbetet handlar främst om att få till ett effektivt tvärfunktionellt team och driva arbetsgruppen mot målet. Du kommer att ha kontakt med leverantörer, produktion, inköp, utvecklingsgrupper, marknad och eftermarknad.

NXE ansvarar i första hand för uppdragsledning, men kommer även att ha en begränsad egen utvecklingsresurs.

Din profil

Du har lätt för att kommunicera, samarbeta och agera övertygande i dina kontakter internt och externt Scania. Verksamheten kräver ett högt tempo och du är stresstålig och kan ta snabba beslut. Du är analytisk samt har ett brinnande intresse för att tillsammans med chefen NXE utveckla verksamheten . Självklart har du lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är förmåga att strukturera och förbättra. Du är resultatinriktad och målmedveten med god drivningsförmåga. Att arbeta med kombinationen av uppdrag, vår produkt och människor är viktigt för dig.

Har du dessutom:

 • gedigen erfarenhet av projektledning
 • goda ledaregenskaper
 • kunskap om PD-processen och Scanias rödpilsarbete
 • en akademisk examen  
 • För mer information
 • Hör av dig till oss!
 • Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

  Ytterligare information

  Kontakta Charlotte Eckerfält, 08-553 83418 alt 070-3113418

  Ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

   

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom