Två handläggare till Avdelningen för anläggningar

Vi söker dig som vill arbeta i en spännande och omväxlande roll som handläggare, med fokus på elsäkerhet.

Tjänsterna är placerade på regionkontoret i Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara tillsyn och handläggning av tillsynsärenden. Du kommer också att, tillsammans med dina kollegor, utveckla tillsynsformer och handläggningsrutiner.

Du kommer även att delta i projekt inom myndigheten. Det ger möjlighet till egen utveckling och att bidra med dina kunskaper och erfarenheter.

Elsäkerhetsverket är en myndighet med ett stort uppdrag i förhållande till antalet anställda. Det gör att arbetsuppgifterna blir varierande och ditt arbete intressantare och mer utvecklande.

Arbetet innebär vissa resor inom Sverige.

Dina kvalifikationer

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du

 • ha akademisk utbildning på högskolenivå som är relevant för tjänsten eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten.
 • ha erfarenhet av tillsyn, besiktningar, utredningar, marknadskontroll eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten.
 • kunna uttrycka dig på ett enkelt och tydligt sätt i tal och skrift på svenska.
 • ha körkort för personbil.
 • ha de personlig egenskaper som framgår av kravprofilen.

Det är meriterande om du uppfyller något eller några av följande krav:

Erfarenhet av:

 • ärendehandläggning inom offentlig verksamhet.
 • projektledning och att skriva rapporter.
 • att kommunicera information.
 • arbete med egenkontrollprogram eller kvalitetssystem.

Kunna uttrycka dig:

 • väl i tal och skrift på engelska.
 • uttrycka dig i tal och skrift på annat språk än svenska och engelska.

Dina personliga egenskaper

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, eftersom arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, analytisk och har både vilja och förmåga att samarbeta. Du behöver kunna arbeta mycket självständigt. Samtidigt ska du kunna inhämta och dela med dig av kunskaper och erfarenheter, både till och från kollegor.

Om Elsäkerhetsverket

Elsäkerhetsverket är en statlig myndighet med uppdraget att arbeta för hög elsäkerhet och för att elektriska utrustningar inte ska störa varandra. Utifrån visionen trygg och störningsfri el utövar vi aktiv tillsyn av elinstallatörer, elinstallationsföretag och elektriska anläggningar, marknadskontrollerar elektriska produkter och informerar allmänheten om elsäkerhetsfrågor. Vi utarbetar också föreskrifter för elektrisk säkerhet och elektromagnetisk kompatibilitet samt deltar i teknisk standardisering både nationellt och internationellt.

Elsäkerhetsverket har drygt 50 medarbetare med placering i olika delar av landet: Kristinehamn, Umeå, Hässleholm och Stockholm. Huvudkontoret ligger i Kristinehamn.

Elsäkerhetsverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv.

Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder:
Jobba hos oss

I denna rekrytering har Elsäkerhetsverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare- eller försäljare.

Anställningsform

Tillsvidare.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Anders Richert eller överinspektör Johan Lidbaum.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av administrativ chef Ingrid Öhlén.

Fackliga representanter är för SACO Katarina Olofsson och för ST Ingvar Svensson.

Samtliga nås via Elsäkerhetsverkets växel 010-168 05 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, märkt ref 7/2017 senast den 3 november 2017. Den kan skickas via e‑post till registrator@elsakerhetsverket.se, eller med vanlig post till Elsäkerhetsverket, Box 4, 681 21 Kristinehamn. Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev på svenska. Betyg och intyg med mera lämnas först vid nästa steg i rekryteringsprocessen.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.