Transportledare

LOTS är ett självständigt bolag inom Scania koncernen - ett av världens ledande tillverkare av kommersiella fordon. LOTS omfattar principerna bakom Scanias modulära produktprogram, produktionssystem, kultur av ständiga förbättringar samt flexiblare verksamhet. Vi är specialiserade på återkommande transportflöden, som ofta finns i sektorer som gruv- , skogs- och tillverkning. LOTS är din partner som ställer upp och driver ett hållbart logistiksystem för att minimera svinn och för att ge bästa möjliga totalekonomi. Vi söker dig som vill utveckla flöden inom skogsindustrin i tjänsten som transportledare vid vårt kontrolltorn i Falun.

Dina arbetsuppgifter

Du är en del av gruppen i Falun som arbetar med utveckling och optimering av LOTS befintliga transporter, men även mobilisering av nya. Du planerar och leder LOTS transporter tillsammans med personalen i vårt befintliga kontrolltorn och gör dessa så effektiva, lönsamma samt miljövänliga som möjligt.

Dina huvudakliga arbetsuppgifter:

 • Transportledning av rundvirkestransporter samt flödesstyrning
 • Hantering av samtlig administration kring virkestransporter
 • Utveckling av logistikflöden
 • Utveckling av systemstöd
 • Din profil

  Vi söker dig som trivs i en sammanhållande roll, du tycker med andra ord om att vara ”spindeln i nätet”. Du har god förmåga att hantera flertalet frågor samtidigt och du har även ett stort intresse för siffror och detaljer. Då största delen av vår vardag handlar om att förmedla information i olika riktningar är det av största vikt att du är en duktig kommunikatör och att du är bekväm med att kommunicera mycket via telefon.

  Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom logistik och processindustri eller att du har ett antal års arbetslivserfarenhet inom något av dessa områden. Erfarenhet av flödesstyrning och skogsindustri är meriterande, liksom erfarenhet av roller inom kundtjänst. Goda kunskaper inom MS Office paketet är ett krav.

  Som person är du praktiskt lagd, samtidigt som du är strukturerad och skapar goda relationer både internt och externt. Du har förmågan att visualisera helheten i abstrakta flöden med hänsyn tagen till detaljer.

  För ytterligare information

  Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta  Karin Nerback Ljung (rekryterande chef), 070-020 42 30.

  Ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande men på grund av semesterperioden tar rekryteringsarbetet paus under veckorna 29-32.

  Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

  OBS!

  Ange Scanias Job Id

  20173239

   i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. 

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.