Trafikplanerare med projektledning inom kollektivtrafik, teknik & ITS

Enheten för trafik och samhälle ansvarar för ett antal olika myndighetsuppgifter såsom beslut om parkeringstillstånd för rörelsehindrade, lokala trafikföreskrifter och flytt av fordon. Enheten ansvarar även för genomförande av åtgärder inom trafiksäkerhet, tillgänglighet/framkomlighet, hälsa och miljö. Tillsammans med andra enheter inom förvaltningen arbetar vi för att skapa effektiva, säkra och hållbara resor och transporter för medborgare och näringsliv.

På stadsbyggnadsförvaltningen har en mängd kompetenser samlats för att utveckla samhällsbyggandet och stadsutvecklingen mot en ökad effektivitet och kvalitet samt för att skapa tydlighet i samverkan med medborgarna och andra aktörer. Förvaltningen består av ca 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer.


Arbetsuppgifter

Som projektledare förväntas du driva och-/eller medverka i infrastrukturprojekt vilket innebär att leda och-/eller samordna projektgrupper som till stor del består av kollegor, konsulter och tjänstemän från kollektivtrafikmyndigheten. Du bör vara strukturerad i ditt arbetssätt, vara lyhörd och trivas med att arbeta med målstyrning för att skapa tydlighet och engagemang.

I anställningen ingår även att kontinuerligt träffa kollektivtrafikens parter för att diskutera både operativa och strategiska frågor som rör framkomligheten och tillgängligheten på det kommunala vägnätet. Din uppgift är att utifrån dialogerna med kollektivtrafikmyndigheten och kollegor på stadsbyggnad ta fram årliga prioriterade investeringsobjekt och sedan leda genomförandeskedet för flera av de överenskomna infrastrukturåtgärderna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i projektform och vana av kontinuerlig återrapportering till styrgrupp samt erfarenhet av ramavtals- eller andra former av upphandlingar.

I arbetsuppgifterna kan det även ingå att leda förstudier inför planerade infrastrukturåtgärder med inriktning kollektivtrafik, vilket till exempel kan handla om kapacitet, gatuformning eller prioritering i trafiksignaler. Det är bra om du har tidigare erfarenhet av kapacitetsverktyg som Capcal, Vissim, Aimsun eller likvärdiga program. Det finns även möjlighet att delta i projekt med inriktning på teknik, ITS, C-ITS, och optimerande styrning av trafiksignaler.

Som projektledare inom kollektivtrafik, teknik & ITS kan det även förekomma att du utifrån tidigare erfarenhet får delta i andra projekt som expert inom dit område. Det kan handla om granskning av teknisk dokumentation/ bygghandlingar eller rådgivning till projektledaren och andra projektdeltagare.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, minst 3 år. Det är meriterande om du har utbildning som civilingenjör väg och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetat inom området i minst 5 år och har erfarenhet av projektledning.

Har du erfarenhet av kapacitetsverktyg som Capcal, Vissim, Aimsun eller likvärdiga program så är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av ITS, C-ITS, och optimerande styrning av trafiksignaler och har vana av arbete med IT-system och tekniska gränssnitt mellan system från olika leverantörer, samt att du har erfarenhet av arbete med teknisk dokumentation för trafiksignaler.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.
Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.


Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tove Västibacken, enhetschef, 018-727 43 75, Sampo Hinnemo, trafikplanerare, 018-727 40 58

Facklig företrädare: Saga Hävermark, Saco, 018-727 42 47

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Ingrid Olofsson, 018-727 23 30

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse


Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.