Tillståndshandläggare

Vill du vara med och bygga ett hållbart samhälle med oss?

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det går bra för oss och därför söker vi nu dig som kan arbeta med vår strategiskt viktiga täktverksamhet/råvaruförsörjning i region Väst.
 

Tillståndshandläggare
Till Göteborg, Uddevalla eller Lidköping
 

Om tjänsten

Som tillståndshandläggare hos oss får du ett självständigt arbete där du ska upprätta ansökningar för täktverksamhet och tillse att vi lever upp till kraven i de tillstånd som meddelats.

Tillsammans med ledningen inom regionen undersöker du nya lokaliseringar för verksamheter. Du ansvarar för myndighetskontakter, upprättar miljörapporter och kontrollprogram samt bevakar direktiv och lagförändringar, och följer upp ärenden hos kommuner, länsstyrelser, mark- och miljödomstolar m.fl.

Du är även ett bollplank till produktionen gällande praktisk hantering i verksamheten för efterlevnad av lagar och regelverk.

Du ansvarar för att säkerställa råvaruförsörjningen över tid genom samordning av alla tillståndsansökningar för hela verksamheten i regionen, ur ett materialtekniskt och marknadsmässigt perspektiv. Vi har 14 bergtäkter i region väst med sålda volymer från 100 000 ton till över 1 000 000 ton per år. Du kommer ingå i vårt nätverk med tillståndshandläggare i övriga regioner och länder i Skandinavien.

Du kan bo och utgå från några av våra nyckelorter i regionen som är Göteborg, Uddevalla eller Lidköping.

Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling!
 

Din profil

För att lyckas i detta arbete är det viktigt att du är strukturerad, utåtriktad och en duktig kommunikatör både muntligt och i skrift. Eftersom du kommer att ha många kontakter ska du vara bra på att samarbeta och komma med konstruktiva lösningar på frågor som kan uppstå både i verksamheten och vid myndighetskontakter.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör.
 

Krav

  • Högskoleutbildning gärna inom geologi/miljö eller liknande
  • Erfarenhet och kunskap om att utföra täktansökningar
  • Då du ansvarar för tillståndsansökningar i hela region väst är körkort ett krav

Erfarenhet av miljöjuridik, prövning, förvaltning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter är meriterande.
 

Kontakt

För mer frågor om tjänsten eller din ansökan kontakta Nicole Diener på Intenso Teknikrekrytering på telefon 0735-258686. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom