Testingenjör med mekanikbakgrund till Innovationsbolaget SaltX

”… SaltX befinner sig mitt i den pågående energirevolutionen från fossil till förnybar energi. Att få arbeta och utveckla ny unik teknik ger alla oss som arbetar här en möjlighet att lämna ett positivt avtryck i denna energiomvälvning.” Så beskriver SaltX VP i Engineering Paul känslan av att arbeta där. SaltX är ett innovationsföretag som har utvecklat och patenterat ett helt unikt sätt att lagra energi i salt och sedan utvinna det som värme och kyla. Paul fortsätter: ”Att komma in hos oss i rollen som testingenjör är ett perfekt fortsatt steg i karriären. Man kommer att få arbeta med en helt unik teknik, ta ansvar för det egna arbetsområdet och successivt ta sig an allt mer avancerade uppgifter inom flera olika projekt. Med stor sannolikhet kommer man börja arbeta med våra lösningar inom solenergi, men målet på sikt är att man ska kunna testa och konstruera våra samtliga produkter. Är du en modig, strukturerad och uthållig person som gillar snabbt tempo är det här den optimala arbetsplatsen!” Låter detta som något som skulle intressera dig?

Om tjänsten
Ute i Hägersten är SaltX arbete i full gång i deras nya lokaler. Du kommer in i ett öppet kontorslandskap där hälften av företagets närmare 30 anställda arbetar fokuserat vid sina skrivbord i en ljus och fräsch lokal medan andra hälften håller till inne i labbet. Bakom en dimridå till dörr kommer du in i testmiljön där engagerade medarbetare diskuterar nya möjligheter att testa och utveckla SaltX unika lösningar för att lagra och omvandla energi. Trots att företaget funnits sen 2001 är det en innovativ ”start-up-känsla” i väggarna som avspeglar sig i samtliga medarbetare och i sättet de vill arbeta.

För att kunna bemöta det ökade trycket från omvärlden på deras lösningar behöver SaltX nu växa för att kunna höja tempot. Med andra ord behöver deras fyra testingenjörer bli fem. Två av dessa ingenjörer är erfarna medarbetare som har varit med i flera år och två är helt nya medarbetare som precis har blivit en del av SaltX. Därför ser dem det som ett väldigt bra tillfälle att plocka in en mer erfaren testare i gruppen som kan dela med sig av sin kompetens, lära upp de mer juniora kollegorna och framförallt bidra till att SaltX fortsätter att ligga i framkant när det kommer till att utveckla innovativa tekniklösningar för en hållbar framtid.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SaltX.

Arbetsuppgifter
SaltX är ett innovationsföretag med en stark forskningsmiljö. De masstillverkar inte sina produkter utan de omvandlar sina idéer och lösningar till prototyper, fältinstallationer och färdigtestade installationer tillsammans med sina partners. Det innebär att de kan lägga nästan alla sina resurser på att säkerställa en världsledande teknisk höjd inom detta område. Där har deras testingenjörer en avgörande roll. Som testingenjör kommer du till exempel att:

 • Ansvar för genomförandet av småskalig testning inom företagets viktigaste projekt.

 • Konstruera och sätta upp testriggar 

 • Ansvara för viss verifieringstestning inom företagets alla projekt. 

 • Vara ansvarig för att redogöra för testning och resultat i de av företaget framtagna rapporteringsmallarna. 

 • Ansvara för planering av, de från projekten beställda, testerna och göra täta avrapporteringar till respektive projektledare.

 • Ansvara för större resultatsammanställningar åt respektive projektledare.

 • Ge input till kvalitetsrapporter, vilka ägs av företagets QA manager.

 • Kontinuerligt ansvara för att ta fram/ge input till testspecifikationer och undersöka ny testmetodik.


Tjänsten passar dig som vill vara en del i påskyndandet av förflyttningen från fossila bränslen till förnybara källor och utvecklas i en innovativ, teknisk miljö.

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen i mekanik, konstruktion eller liknande. Du ska gärna ha läst kurser i termodynamik. 

 • Har arbetat med och satt upp testriggar. 

 • Har erfarenhet från en laboratoriemiljö. 

 • Har erfarenhet av dataanalys och analysverktyg som exempelvis Labview eller motsvarande. 

 • Har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.


Det är meriterande om du…

 • Har en kemibakgrund. 

 • Har dokumenterad erfarenhet där du befunnit dig utanför din komfortzon. Exempelvis arbete utomlands eller tidigare anställning på ett Start-up företag. 


Som person är du självgående och ihärdig. Arbetsuppgifter kommer inte serveras till dig utan du kommer själv vara ansvarig för att driva ditt arbete inom givna ramar. Som testare är det viktigt att du kan se långsiktigt på ditt arbete och inte ge upp vid bakslag utan kämpa vidare. Du kan även bygga upp strukturer för dig själv och andra i ditt arbete då det än så länge inte finns färdiga processdokument inom alla testområden. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera med både kollegor och externa intressenter. SaltX eftersträvar att samtliga medarbetare kan identifiera sig med värderingsorden Modig, Dynamisk, Innovativ och Trovärdig.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

 • Omfattning: Tillsvidareanställning

 • Placering: Hägersten, Stockholm

 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson, tim.knutsson@academicwork.se

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SaltX önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till ansvarig kontaktperson. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.