Testingenjör med intresse för styrning av drivlina

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Ta chansen att vara med och påverka framtidens drivlinor!

Är du en testare som tycker att det är viktigt med miljövänliga och hållbara transporter? Det är de vi arbetar för varje dag. Scania är på en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare drivlinor, utsläppspåverkan samt lösningar för elektrifiering. Som testingenjör får du en bred kunskap om styrsystemet och får en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran.

Nu har du ett guldläge att hoppa på lastbilen mot morgondagens testning. Inom utvecklingen av drivlinestyrsystem så söker vi nu testingenjörer. Som testingenjör ges du möjligheten att vara med och utveckla en spännande och allt mer global produkt. Du kommer att tillhöra en testorganisation som ständigt utmanas och utmanar med sina tester.Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.

Dina Arbetsuppgifter

Som testingenjör arbetar du med att designa och utföra tester för funktioner i drivlinestyrsystemet. Som testingenjör ingår du förutom i testteamet också i ett team hos funktions- och mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen.

Du designar, automatiserar och analyserar tester för verifiering av Scanias egenutvecklade drivlinestyrsystem. Du använder moderna testtekniker i olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop) samt fordon för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Dina utvecklingsmöjligheter hos oss är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet test eller ta ansvar för en team av testingenjörer och vara ansvarig för planering och leveranser.

Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela företaget.

Din profil

Du är en nyfiken och driven ingenjör med erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling. Vi ser gärna att du har ett fordonsintresse och generell fordonskunskap och även mer specifik kunskap om drivlinans komponenter är meriterande. Erfarenhet och intresse av Python, inbyggda system och test ses också som en fördel. Du har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar. 

För mer information är du mer än välkommen att höra av dig till oss

Johan Kingstedt, Head of System Test Transmission

johan.kingstedt@scania.com, 08-553 89672

Ansökan

Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior.

Med anledning av semester är ansökningstiden förlängd. Vår ordinarie semesterperiod på Scania är veckorna 29 – 32 och urval kommer att ske löpande under större delen av ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom