Testingenjör för framtidens rena fordon

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Styrsystemen för drivlinan blir allt viktigare för funktion, miljöpåverkan och prestanda. Avdelningen Electric power Systems and Drivetrain Control ansvarar för utveckling av styrsystem till Scanias elektrifierade drivlinor och växellådor. Vi  ställer höga krav på att de styrsystem vi utvecklar ska ha rätt funktionalitet och vara av högsta kvalitet. För att nå dit krävs det ständigt nytänkande kring hur systemen ska testas och kvalitetssäkras.

Idag står Scania inför nya stora utmaningar och marknader. Därmed finns det stora möjligheter i anställningen att påverka och utforma hur vi skall arbeta så att Scania på bästa sätt säkerställer att drivline SW uppfyller alla säkerhets- och lagkrav på dessa nya marknader. Resultat av genomförd testning kommer att vara direkt vägledande om mjukvaran kan släppas för produktion eller inte.

Gruppen

System Test Vehicle

som jobbar med testning av tunga fordon, specifikt växellådor, förbränningsmotorer och elektrifierade drivlinor har fått ett nytt uppdrag på nya marknader. Uppdraget innebär att utifrån fastställda testprocedurer validera uppfyllande av den nya marknadens lagkrav.

Vi är idag en grupp bestående av 7 medarbetare som älskar att köra lastbil och kvalitetssäkra mjukvaror som går ut i produktion.

Dina arbetsuppgifter

Som testare kommer du att jobba i tätt samarbete med funktions- och testutvecklare som skall forska fram nya metoder som säkerställer att Scanias fordon uppfyller lagkrav.

Informationen kommer att samlas in med dator och analyseras enligt framtagna tester. Att köra lastbil och buss, även elektrifierade fordon kommer att vara vardag.

Validering av fordonets funktioner och beteende rapporteras och sammanställs och skickas vidare till utvecklare och system test ledare. En del testning innebär att fordonet försätts i olika fellägen genom manipulering av elsystem för att utröna att det går att framföra säkert.

 

Din profil

Driving the shift

to a more sustainable transport system is our purpose, mission and role as a company,

It’s about our role in society to change it into something better.

”, CEO Henrik Henriksson Scania.

Delar du också våra övertygelser kan du vara rätt person för detta jobb.

Vi söker dig som också är kvalitetsmedveten och känner ansvar för människors närmiljö. Du är gärna analytisk och strukturerad. Körkort C är ett krav, högre körkortsbehörigheter och fordonsintresse är meriterande. Vi tror att du är högskoleingenjör eller liknande eller annars motsvarig relevant mångårig yrkeserfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

 

För mer information, kontakta

Afram Kourie, Acting Head of System Test Vehicle

, 08-553 522 83

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom