Test ingenjör inom elektrifierade fordon

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med i omställningen mot elektrifierade drivlinor?

 

Är du intresserad att testa mjukvara i inbyggda system för elektrifierade fordon? Du får vara med i omställningen till miljövänliga och hållbara transporter. På Scania pågår det en förändring som innebär stora tekniska steg mot elektrifiering. Du får möjligheten att vara med att utveckla och påverka en spännande och allt mer global produkt.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Personlig kontakt och kommunikation är viktigt, vilket gör att du kommer bygga upp ett kontaktnät. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

 

Vi är idag en testgrupp på sju kollegor. Vi har ett bra samarbete på gruppen och värnar för att hjälpa varandra. Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.

 

 

Dina Arbetsuppgifter

Som test ingenjör på

System Test Battery & Electrification

arbetar du med att utveckla, automatiserar och analyserar tester för ett eller flera inbyggda system (ECU-system) med fokus inom funktionsområdena: batterifunktioner, temperaturreglering, AC och DC laddning samt övriga elektrifierade funktioner. Du använder olika testmiljöer så som HIL (Hardware-In-the-Loop) och fordon för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden. Du utvecklar och underhåller våra HIL-riggar och programmerar modeller för att simulera den omgivande lastbilen.

 

Som test ingenjör ingår du i ett testteam med nära kontakt hos funktions- och mjukvaruutvecklarna. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan.

 

Din Profil

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

 

Du är en nyfiken, engagerande och driven civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande utbildning där erfarenhet och intresse av högspänningsbatteri, elektrifiering, fordon, programvaruutveckling, inbyggda system, systemtest är meriterande. Du har körkort för bil där det är meriterande om med körkort för lastbil och/eller buss. Du behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande. 

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 

För ytterligare information

är du mer än välkommen att höra av dig till mig

David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification, 

, 08-553 535 95

 

Ansökan

Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior. Urval sker löpande under hela ansökningsprocessen.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom