Teknisk utredare

Vill du vara med att skapa tillit och nytta i samhället?

Söker du ett omväxlande arbete där du kan bidra till en tryggare vardag för konsumenter? I så fall kan Swedac erbjuda det. Vi har en ledig tjänst som teknisk utredare där arbetet handlar om att upprätthålla ett behovsanpassat regelverk till skydd mot oriktiga mätningar och handel med ädelmetallarbeten. Vi arbetar med tillsyn och marknadskontroll för att säkerställa att reglerna följs

Regelverket omfattar många olika typer av mätinstrument som bland annat vågar, elmätare, vatten- och värmemätare samt bensinpumpar. På motsvarande sätt arbetar avdelningen med reglering och marknadskontroll av ädelmetaller. Regelverket ska syfta till konkurrens på lika villkor, skapa goda förutsättningar för internationell handel och bidra till en effektiv inre marknad. Våra förskrifter bygger till övervägande del på EU-direktiv och internationella kontakter och resor är en del av arbetet.

Avdelningen för reglerad mätteknik består idag av 7 personer.

Vi söker nu teknisk utredare för tillsvidareanställning med placeringsort Borås.

För oss är det viktigt att du står bakom och arbetar efter Swedacs kärnvärden som är respekt, engagemang, samarbete och ansvar. Vi söker dig som agerar lösningsfokuserat utifrån en helhetssyn. Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Tjänsten

Som utredare kommer du främst att arbeta med stöd i frågor om reglerad mätteknik, både internt inom myndigheten och externt. Det kan vara frågor från bransch, myndigheter, regeringskansliet och allmänheten. I arbetet ingår också att svara på remisser och delta i regelarbete. Du kommer även delta i det internationella arbetet på området. Eftersom avdelningen utför tillsyn på en rad olika instrument så kommer det också finnas inslag av tillsyn och marknadskontroll.


Din profil


Vi söker dig som har naturvetenskaplig eller teknisk universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som myndigheten bedömer som likvärdiga för tjänsten. Du har flerårig erfarenhet av utredningsarbete och/eller kvalitetsarbete eller teknisk erfarenhet av våra verksamhetsområden. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med produktlagstiftning, standardiseringsfrågor och erfarenhet av projektledning.

Som person har du förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och områden och förmåga att självständigt driva projekt och ärenden från start till mål. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

För mer information om tjänsten är du välkommen att ringa till avdelningschef Mikael Schmidt eller Hin Lau via växel på 0771-99 09 00. Fackliga företrädare för ST och Saco nås även de via 0771-99 09 00.

Skicka in din ansökan med meritförteckning till registrator@swedac.se. 
Sista ansökningsdag är den 30 oktober 2019. Ange dnr: 2019/2064 i din ansökan.

Intervjuer kommer att genomföras i Borås den 8, 11 och 15 november 2019.

Vi har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Skicka din ansökan till registrator@swedac.se med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom