Teknisk Specialistsupport Påbyggnation

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Avdelningen Teknisk Support på Scania Sverige AB stöttar våra återförsäljare rörande de fordon och tjänster som Scania levererar på den svenska marknaden. Gruppen består idag av elva personer. Vår tekniska specialistsupport för påbyggnation går vidare till ny befattning inom koncernen och därför söker vi nu en efterträdare. 

Dina arbetsuppgifter

Som teknisk specialist för påbyggnation är du ansvarig för kontakt med påbyggare i Sverige. Du har frekventa kontakter med påbyggare samt återförsäljare och bistår med support samt lösningar på tekniska frågor.

Du ansvarar för att hålla utbildningar för påbyggare gällande påbyggnationsgränssnitt, både mekaniskt och elektriskt.

Du är med och genomför regionala träffar och liknande servicemarknadsaktiviteter samt är ett stöd till påbyggarnätverket och återförsäljarna avseende påbyggnationsfrågor inom det tekniska området. Som teknisk specialist för påbyggnation har du ca 15 resdagar per år.

Du kommer att rapportera till Teknisk Chef. 

Din profil

För att lyckas i rollen som teknisk specialist för påbyggnation är det viktigt att du har gedigen produktteknisk erfarenhet. Du har teknisk högskoleutbildning minst två år eller motsvarande. Har du specialkunskap inom områdena chassi, elsystem och påbyggnation och/eller även erfarenhet av Scania systemen FRAS, SDP3, BCI är det meriterande.

Viktiga personliga egenskaper är social kompetens, lyhördhet, engagemang, analytisk, strukturerad och drivande. Du är en god lagspelare då vi dagligen arbetar med kompetensutbyte inom gruppen. 

Körkort B är ett krav. Har du även C- och E-körkort är det meriterande, men inget krav. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift samt har innehar allmänna datakunskaper.

Vi kan ge dig

Trivsam arbetsmiljö med engagerade kunniga kollegor inom servicemarknaden. Intressanta och utmanande arbetsuppgifter i marknadsmiljö med ett nära samarbete med både Scanianätverk och påbyggare. 

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Per Sundberg (Chef Teknisk Support), 010-708 64 91 alt. 070-352 39 00.

 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kan komma att ske löpnade under ansökningsperioden. Välkommen med din ansökan.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom