Teknisk Specialist Spårkonstruktion

Vill du arbeta som Teknisk Specialist Spårkonstruktion i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar.

Avdelningen Teknik och miljö, där enheten Spår och väg ingår, ansvarar bland annat för att ge expertstöd till verksamhetsområde Underhåll och övriga Trafikverket samt att ta fram regelverk som styr byggande, drift och underhåll av våra vägar och järnvägar. Avdelningen ansvarar även för att utveckla system och komponenter samt att representera Sverige i internationellt standardiserings- och forskningsarbete.

I vår enhet har vi högt till tak och alla delar frikostigt med sig av kunskap till kollegorna för att stärka enhetens förmåga och hjälpas åt med svåra problem. Medarbetarna på enheten får ta stort eget ansvar med stöd av kollegor samt en stöttande och förutsättningsskapande chef.
 

Arbetsuppgifter

Enheten Spår och väg söker en specialist för att utveckla kompetensområdet höghastighetsjärnväg. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Bygga upp kunskaper och erfarenheter inom ballastfria spårkonstruktioner genom egna och internationella erfarenheter.
 • Ta fram krav på ballastfria spårkonstruktioner till de nya höghastighetsbanorna.
 • Arbeta med ballastfria spårkonstruktioner ur ett Livscykelkostnads perspektiv.
 • Delta och leda olika utredningar inom teknikområde banöverbyggnad och spårkonstruktioner.
 • Ingå i delprojekt banöverbyggnad inom projekt Teknik och utformning av höghastighetsjärnvägar.

I din roll som specialist kommer du få chansen att delta i arbete med forskning och innovation. Att kommunicera och redovisa resultat av utredningar inom teknikområdet är en del av rollen, och det är en unik möjlighet att få vara med där utvecklingen verkligen sker. För att trivas i rollen förutsätts att du tar egna initiativ, leder eller deltar i utredningar med interna specialister och projektingenjörer. Med din kompetens får du en viktig roll i vår enhets förutsättningsskapande arbete med att bidra till en robust, tillförlitlig och säker järnvägsanläggning!
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har en civilingenjörsexamen inom väg och vatten, maskin, teknisk fysik eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
 • har några års erfarenhet av spårkonstruktion

Det är meriterande om du

 • har dokumenterad erfarenhet av ballastfria spårkonstruktioner
 • har god kunskap inom ett eller flera av områdena: 
  • Teknisk kravställning 
  • Drift och underhåll av järnväg 
  • RAMS och livscykelanalys 
  • Betongkonstruktioner och dynamik 
  • Systemanalys 
  • Simulering i järnvägsprogramvara

Som person är du engagerad, strukturerad, analytisk och att ta ett stort ansvarstagande i din yrkesroll känns självklart för dig. För att trivas i rollen är det viktigt att du har en god kommunikation- och samarbetsförmåga. Du bör uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt ha goda kunskaper i engelska.
 

Övrig information

Det förekommer resor i tjänsten.

Placeringsort: Göteborg, Solna, Borlänge, Luleå eller Kristianstad.

Intervjuer kommer att ske den 5 mars i Solna.
 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
 

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-26

Rekryterande chef Melker Pettersson, 0101239364
SACO Jonas Sjöholm, 0101238380
SEKO Urban Haglund, 0101241702
ST Lars Hedlund, 0101239501

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom