Teknisk projektledare med inriktning materialvetenskap

Som teknisk projektledare arbetar du omväxlande med att administrativt leda och koordinera utvecklingsprojekt men även med specifika tekniska utvecklingsuppdrag.

Vår R&D-avdelning har till uppdrag att tillhandahålla en konkurrenskraftig produkt såväl kommersiellt som tekniskt. Dina uppdrag landar inom discipliner som materialvetenskap, kemi och/eller elektrokemi och mer specifikt inom områdena metalliska och polymera material och deras tillverkningsmetoder. Projekten initieras av marknadsmässiga eller produktionsmässiga behov med fokus på att skapa en långsiktig helhetslösning.

Som teknisk projektledare leder och koordinerar du alla aktiviteter inom projekten för att säkerställa effektivitet och måluppfyllelse. Du arbetar enligt vår interna projektmodell med avrapportering till beställare eller styrgrupper. Du ansvarar för projektens budget och säkerställer tidplaner genom samverkan med kollegor i Oskarshamn och vid andra R&D-avdelningar och fabriker inom koncernen. I din roll driver du också processförbättringar kring våra interna arbetssätt.

Utvecklingsprojektens team har flertalet kompetenser bestående av exempelvis konstruktion, inköp, produktionspersonal och kvalitet och i din roll strävar du efter att utveckla goda relationer och ett stimulerande ledarskap i dina projekt.

I utvecklingsuppdragen leder och genomför du provnings- och undersökningsuppdrag, utvärderar testresultat samt föreslår utveckling och förbättring av metoder/analyser inom processer och testning. Du ansvarar för olika specifikationer för ingående material samt genomförande av materialkvalificeringar. Du fungerar som en stark resursperson i vårt internationella tekniska center för den batteriteknologi som vi ansvarar för inom koncernen.
 

Bakgrund och egenskaper:

Du som söker är civilingenjör eller motsvarande med inriktning materialvetenskap eller kemi. Vi förutsätter att du har arbetat med projektledning och vi ser det som mycket meriterande om du har arbetat inom internationell tillverkande industri. Har materialvetenskapliga haveriundersökningar varit en del av din vardag kommer du att ha stor nytta av det i din nya roll. Vidare att självständigt kunna sätta upp relevanta tester för att vetenskapligt styrka/förkasta teorier är inget du är främmande för.

Som person uppskattar du att arbeta självständigt med fokus på resultat och ser det som positivt med internationell samverkan. Vi tycker det är viktigt att du har en affärsmässig syn på ditt arbete där du söker förståelse för din kunds behov och strävar efter pragmatiska lösningar. Du är nyfiken och drivs av att bidra till företagets konkurrenskraft.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.

Du är välkommen med din skriftliga ansökan till jobb.oskarshamn@saftbatteries.com senast 2019-03-08. Vänligen märk din ansökan med Teknisk projektledare.

Skicka din ansökan till oskarshamn@saftbatteries.com med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom