Teknisk projektledare - drivlinestyrsystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Till Powertrain Control Strategy söker vi nu en teknisk projektledare.

Powertrain Control Strategy ansvarar för att anpassa drivlinan för lägsta möjliga energiförbrukning samt bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär även ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation, partners och leverantörer för att skapa de rätta möjligheterna.

Du kommer att tillhöra gruppen Transmission System Project Management, som bland annat arbetar med teknisk projektledning, kundanpassningar och systemens roadmaps, samt har nära kontakt med de fordonstillverkare vi levererar våra produkter till.

 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som teknisk projektledare kommer du att arbeta nära ingenjörer, systemägare, testledare samt andra projektledare och ansvara för att planera, koordinera och driva avdelningens åtaganden inom de tvärfunktionella projekt du ansvarar för.

I dina arbetsuppgifter ingår kommunikation och samordning med kollegor inom R&D och våra externa samarbetspartners och kunder. Du kommer att vara kommunikationslänken mellan projektkontoret och den egna avdelningen, samtidigt som du sköter kontakten med övriga utvecklingsavdelningar vilka är involverade i projektet. Du deltar i projektets planering, riskhantering samt uppföljning, och rapporterar eventuella avvikelser som uppstår.

Du kommer få ett brett kontaktnät och kommer snabbt att lära dig om Scanias produkter, våra utvecklingsprocesser och kundernas behov. Det är ett mycket varierande och stimulerande jobb som ger stora möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom hela koncernen.

På jobbet kommer du att vara del av en grupp som kännetecknas av utpräglad framåtanda med stort driv att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

 

Din profil

Vi söker Dig med några års erfarenhet av teknisk projektledning. Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens och har du tidigare jobbat med styrsystem eller mjukvaruutveckling för inbyggda system är det ett plus.

Du är engagerad, nyfiken och har förmåga och vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är bra på att leda och driva tekniska projekt och du är pedagogisk och strukturerad. Du tycker om problemlösning. Kommunikation är en av dina stora styrkor, både muntligt och skriftligt.

Du har körkort för personbil. Körkort för lastbil eller buss är meriterande precis som andra fordonsrelaterade erfarenheter. Goda kunskaper i engelska (tal och skrift) är ett krav.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

 

Ytterligare information

Kontakta Daniel Fellke, tillförordnad gruppchef Transmission System Project Management. Tel 08-55352384

 

Ansökan

Sista ansökningsdag löper ut den 26 augusti 2018. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom