Teknikinformatör till Scanias uppkopplade tjänster

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania utvecklar många tjänster för att stötta transport- och verkstadsaffären. En tjänst i form av en portal eller en app är en lika viktig bärare av Scanias varumärke som designen av vårt fordon. På vår grupp stöttar vi tjänster med de olika texter som syns överallt användargränssnittet, hjälpfiler, manualer, mailmallar och så vidare. Vi arbetar aktivt med ett så korrekt, konsekvent och tydligt språk som möjligt för att användaren skall känna förtroende för tjänsten.

Det dagliga arbetet styrs av systemutvecklingsprinciper, agila arbetssätt och i samarbete med kollegor som jobbar med programmering, UX, språk och översättning. Vi arbetar i olika skribentverktyg och håller samman hela textarbetet från behov till leverans.

Scania utvecklar just nu många nya tjänster och vi utvecklar ständigt vårt sätt att arbeta med text i systemutveckling. Du kommer vara en aktiv del av detta förändringsarbete och få se helt nya tjänster och samarbeten växa fram.

 • Du har en eftergymnasial utbildning. Du är idag teknikinformatör med erfarenheter från text till IT-system eller så kanske du en person med erfarenhet från systemutveckling, med stark språkkänsla.
 • Meriterande är kunskap om Scania och våra produkter och tjänster. Skrivarbetet sker på svenska, Du behöver kunna förstå och göra dig förstådd även på engelska.

  Du behöver vara tydligt självgående, vara beredd att ta ansvar på alla nivåer från övergripande strategi, till detalj i leverans och vara bekväm med att prioritera. På gruppen YSEU ingår du i ett team av flera medarbetare som arbetar med teknikinformation. På avdelningen finns fler teknikinformatörer, språkvårdare, terminologer och illustratörer som tillsammans tar ansvar för kvalité och utveckling av vår teknikinformation.

  Om vår grupp

  Vi är en del av Vehicle Service Information. Vår avdelning levererar information och tjänster som får servicemarknaden att snurra. Vi kravställer reparerbarhet, skriver handböcker, utvecklar system och skapar reservdelskatalogen. För att hantera Scanias snabba utveckling jobbar vi mycket med effektivisering, modultänk och försöker skapa datadriven information. För närvarande arbetar vi med flera stora interna utvecklingsprojekt för att bli ännu bättre på att informationsförsörja världens bästa fordon.

  Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

  För mer information

  Kontakta gärna gruppchef Pontus Åström, YSEU,  08-553 863 71 

  Ansökan

  Sök via vår hemsida 

   alt HR/InLine senast den 29 augusti.

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom