Teknikförvaltare Elsystem till Trafikförvaltningen

Trafikförvaltningen säkrar dagligen kollektivtrafiken för 800 000 resenärer i Stockholms län. De närmaste åren planeras flera stora utbyggningar och upprustningar inom kollektivtrafiken för att möjliggöra en växande stad och möta resenärernas behov. Har du ett stort tekniskt intresse, erfarenhet av elsystem och en fallenhet för affärer? Ta då chansen att bli vår nya teknikförvaltare och kollega!
 

Om tjänsten

Sektion Infrastruktur BEST ansvarar för att förvalta och vidareutveckla Trafikförvaltningens spår- och järnvägsinfrastruktur samt telesystem: Bansystem/Elsystem/Signalsystem/Telesystem. Som teknikförvaltare elsystem bidrar du till sektionens två primära övergripande uppdrag, att agera anläggningsägare och avtalsförvaltare - båda med målet att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet i spårtrafiken. Som anläggningsägare ansvarar du för förvaltning av befintlig infrastruktur i form av 400V och kontaktledningsanläggningar. Som avtalsförvaltare ansvarar du för uppföljning och kvalitetssäkring av leverans, ekonomi och kvalitet gentemot våra entreprenörer.

Vi kan lova dig ett varierande och utvecklande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Din vardag kommer att varvas med alltifrån att följa upp avtal till att vara ute på platsbesök i anläggningen. Här får du en möjlighet att göra skillnad för våra resenärer då du kommer initiera reinvesteringsprojekt som leder till ökad tillförlitlighet, trygghet och energieffektivisering. Exempel här kan vara utbyte av 400V ställverk eller kontaktledning för ökad driftsäkerhet, eller nya plattformsbelysningar som ger en betydligt ljusare och trevligare plats för våra resenärer.

I ditt ansvar ingår bland annat:

  • Ansvara för drift- och underhållsbudget för tilldelat ansvarsområde
  • Följa anläggningens felutfall och verka för att rätt åtgärder vidtas för ökad säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet
  • Utveckla och följa upp nyckeltal inom ansvarsområdet
  • Ansvarig mottagare av ny eller ombyggd infrastruktur som överlämnas till förvaltning
  • Aktivt delta i olika forum såsom beställargrupper, beredningsgrupper och mottagarforum
  • Förvalta och följa upp entreprenadkontrakt
  • Ansvara för att dokumentation av anläggningen upprätthålls

Trafikförvaltningen arbetar i en matrisorganisation där du rapporterar både till Gruppchef och i vissa frågor till Affärsområdesansvarig. I ditt arbete har du en tät dialog med kollegor på Trafikförvaltningen samt med entreprenörer och myndigheter.
 

Att jobba hos oss

Vårt uppdrag – den gemensamma resan. Att jobba på trafikförvaltningen, verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet, innebär att du bidrar till Stockholms samhällsutveckling tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2, 3 miljoner invånare. Din insats gör skillnad i en organisation som ligger i framkant inom miljö och hållbarhet.

Våra värderingar är öppenhet, kompetens, pålitlighet och samverkan. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.
 

Vem är du?

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör och har flerårig erfarenhet av arbete inom elkraft, företrädesvis 400V eller kontaktledning. Du trivs i beställarrollen och är van att följa upp avtal och ekonomi, gärna utifrån ett anläggningsperspektiv. Har du dessutom erfarenhet av arbete med processer och rutiner är det ett plus. Du har en god analytisk förmåga där du på ett enkelt sätt kan presentera dina resultat och slutsatser.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper där vi söker dig som har lätt för att kommunicera, tycker om att skapa goda relationer och ser dig själv som affärsmässig. Du ser möjligheter istället för problem och motiveras av att vara med och förbättra vardagen för alla våra resenärer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.
 

Information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Widén 08-686 35 83 eller vid frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Jannica Chinos, 08-686 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är den 20:e september.  

Välkommen med din ansökan redan idag!

 

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Martina Viklund, Vision, tfn 08-686 30 04


Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom