Teamledare och hybridbyggnationer el

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania är på en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare elsystem, hybridutveckling samt lösningar för elektrifiering.

Vår grupp har till uppgift är att stötta avdelningen -

System Platform

, med praktiskt kompetens och kreativitet. Vi arbetar med flera fokusområden:

elektrifierade fordon

,

prototypkablage

för helfordon, helbilsuppdateringar både mjukvara och hårdvara samt stöttar alla special byggda fordon. Detta innefattar bland annat nybyggnationer, ombyggnationer, anpassningar och installationer av kablage och komponenter på fordon. Då vi jobbar i alla utvecklingsfaser har du som ingenjör en stor frihet att vara med att påverka hur idéer ska bli till konkreta lösningar och omsättas i praktiken. I din roll hos oss kommer du att jobba tvärfunktionellt vilket betyder att du har en löpande dialog med ingenjörer, konstruktörer samt övriga inblandade i projekten på Scania. Eftersom vi är involverade i etta antal olika projekt med varierande arbetsuppgifter behöver du vara flexibel som person.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta i en grupp med nio mekaniker och tre ingenjörer. Vi söker en person som i huvudsak kommer att jobba som

teamledare

för planering av gruppens in och utleveranser men även supporta

inom kablagebyggnation, ombyggnationer av elsystem, SW-uppdateringar och parametersättning vid behov

.

Tjänsten innefattar även

hybridbyggnationer

både helfordon och komponentinstallationer. Du kommer att få en stor bredd i dina arbetsuppgifter och kommer ständigt att ställas inför nya utmaningar. Detta kommer att ge dig stora möjligheter till personlig utveckling. Då vi jobbar i alla utvecklingsfaser har du som ingenjör en stor frihet att vara med att påverka hur idéer ska bli till konkreta lösningar och omsättas i praktiken. I din roll hos oss kommer du att jobba tvärfunktionellt vilket betyder att du har en löpande dialog med ingenjörer, konstruktörer samt övriga inblandade i projekten på Scania.

Din profil

Vi söker dig som ser dina teammedlemmar, gillar att se andra att utvecklas samt är den hjälpande handen som får saker att genomföras. Vi ser gärna att du är serviceinriktad då du kommer möta en hel del olika kontaktytor i projekten. Att du är lösningsfokuserad, flexibel och har en vilja att påverka ser vi som en självklarhet i rollen som teamledare. Du är strukturerad och har kreativt tänk för att utveckla gruppen. Du håller dina lovade leveranser med hög kvalitet och tycker om att arbeta i en värld under ständig förändring. Du kan arbeta självständigt men det inspirerar dig även att aktivt få bidra med dina idéer i ett mindre arbetslag. Din bakgrund är ingenjör med fordonsinriktning, datorvana och kunskap om fordonselsystem. Erfarenhet från elarbete med högspänning är meriterande. Du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. C-körkort är meriterande.

För ytterligare information

  • Kontakta gärna Gonvel Kako gruppchef EPSF - Electrical System Support tel 08 553 70529, gonvel.kako@scania.com. Intervjuer och urval kommer att ske löpande under ansökningsperioden så vänta inte med din ansökan!
  •  

    Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

    Aktuellt inom