Systemutvecklare för styrning av framtidens växellådor

Vi går en spännande framtid till mötes där vi har möjlighet att ge ett betydande bidrag till slutkunden. Vi är i ett skede där vi utvecklar många nya produkter och behöver stärka upp för att nå uppsatta mål. Vi söker en entusiastisk, driven och nyfiken person som vill vara en del av vårt team och utveckla världens bästa mjukvara till hela koncernens växellådor!

Du kommer att tillhöra gruppen Gear Change Control SW, NECG. Vi ansvarar för att utveckla mjukvara som styr och reglerar växellådor till alla typer av transportlösningar oavsett drivmedel eller applikation. Ett exempel på vårt bidrag är den intelligenta styrningen av växellådan i Scanias nya lastbilsgeneration som tagits emot mycket väl av både press och kunder.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära våra lastbilar och bussar och ta fram funktioner för att styra växellådan. Vi tar ansvar för hela utvecklingskedjan från idé till implementation, utveckling och test i fordon. För att kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får alla medarbetare ta körkort för lastbil och tungt släp. Utvecklingen sker både i Matlab/Simulink/Stateflow samt i C.

Vi arbetar med ständiga förbättringar som ledord och delar upp vårt arbete i sprintar enligt scrum-principen. Planering är en naturlig del av vårt arbete och det finns möjlighet att påverka hur vi arbetar och utveckla vårt arbetssätt.

Profil

Du är en målinriktad civilingenjör med intresse för teknik. Vi söker framförallt dig som har erfarenhet sedan tidigare men är även intresserade av dig som nyligen har examinerats från högskola.

Du är engagerad och har vilja/förmåga att komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med kompetenta kollegor. Du har kunskap om programmering och kännedom om modellbaserad utveckling i Matlab.

Du har minst körkort för personbil och behärskar svenska och engelska. Har du erfarenhet från fordonsbranschen och inbyggda system är det ett plus.

Mer information får du av

Daniel Carlsson, tel 08-55381541 (gruppchef)

Ansökan

Skicka din ansökan senast den 2018-05-31

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom