Systemledare Fjärrvärme

Vill du jobba för ett grönare Göteborg? Vi söker en engagerad kollega till uppdraget att leda samordningen av vårt fjärrvärmesystems utveckling. Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb där du är med och påverkar fjärrvärmens framtid.

Fjärrvärme är Göteborg Energis största produkt. Beslut rörande fjärrvärmeverksamheten fattas i tre av våra verksamhetsområden - Produktion, Distribution och Marknad & Försäljning. Under 2017 har en översyn gjorts för att förbättra styrningen av produkten och för att bättre hantera tvärfunktionella beslut. Det nya arbetssättet syftar till att säkerställa att utvecklingen av fjärrvärmesystemet sker systematiskt och effektivt. Din uppgift blir att driva detta utvecklingsarbete i syfte att säkerställa den långsiktiga planeringen och en positiv utveckling. I befattningen ingår att koordinera utvecklingsaktiviteter och nyinvesteringar i fjärrvärmesystemet.


Som systemledare är du placerad på enheten Systemutveckling inom Produktion. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bl a att:

 • Fungera som ledare för systemsamordningsarbetet. Dess syfte är att säkerställa att fjärrvärmeprodukten utvecklas på ett systematiskt, förankrat och effektivt sätt ur ett helhetsperspektiv gällande distributionsledningar och produktionsanläggningar.
 • Ansvara för en sammanhållen effektförsörjningsplan som långsiktigt säkerställer en kostnadseffektiv, leveranssäker och miljömässigt hållbar produkt.
 • Vara sammankallande av systemsamordningsgrupp och styrgrupp.
 • Ansvara för en sammanhållen projekt- och aktivitetsplan för utveckling av fjärrvärmesystemet.
 • Driva utredningar och förstudier samt övergripande projektplanering för byggnation och utveckling av fjärrvärmeprodukten.
 • Ta fram långsiktiga scenarier för utveckling av produkten.
 • Ta fram ekonomiska kalkyler och beslutsunderlag.
 • Samverka med interna och externa intressenter.
 • Omvärlds- och teknikutvecklingsbevakning som påverkar produktområdets utveckling.

Du medverkar även i enhetens övriga arbete inom produktion av fjärrkyla, biogas och el.

Vi söker dig som har minst 5 års relevant erfarenhet av fjärrvärme, gärna i ledande roll. Tjänsten kräver att du har mycket god kunskap om produktområdets förutsättningar och kundernas behov. Du har god systemsyn över energisystemet. Då arbetet innebär frekventa kontaktar såväl internt som externt är det viktigt att du är en god kommunikatör och mycket bra på att utrycka dig i tal och skrift. Du är handlingskraftig, analytisk och utvecklingsorienterad.  Du är civilingenjör eller har kompetens som vi bedömer likvärdig.


Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.


Intresserad? Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 • Arbetsplats/placeringsort: 
Göteborg
 • Anställningstyp: 
Tillsvidareanställning
 • Sista ansökningsdag: 
2017-11-05
 • Kontaktpersoner: 

  Christofer Åslund, enhetschef

  tfn:031-628173
 mob:0702-827170

SACO
  Maria Andersson Iseppi, ordförande

  tfn:031-626408


  Vision Ulf Berndtsson, ordförande

  tfn:031-626100
Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.