Systemingenjör till gruppen Test Cell Systems

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Test cell systems utvecklar, förvaltar och supportar styr- och mätdatorsystemen i Scania Tekniskt Centrums motorprovceller. Gruppen består av tio systemutvecklare och genomgår en förändring. Nu söker vi nya utvecklare som kan stärka gruppen. Vi har högt i tak och försöker att ha kul på jobbet. Scanias provceller utvecklas ständigt och kraven på bättre mätprestanda, högre grad av integration mot lastbilen samt förändrade lagkrav gör att vi behöver bli fler.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innefattar att specificera funktioner, integrera och vidareutveckla styrsystemen samt felsökning. Tester sker i både simulerad som skarp miljö. Integration och test av nya mätinstrument liksom integration mot lastbilens egna styrsystem blir allt vanligare. I takt med att emissionslagkraven skärps påverkas gruppen och de där tillhörande provcykler, som blir mer och mer automatiserade och en alltmer viktig del i vårt arbete.

Din profil

Du är troligen högskoleingenjör med inriktning mot mekatronik, datateknik, system eller motsvarande. Du har helst något års erfarenhet av programvaruutveckling av styrsystem eller testutrustningar. Erfarenhet av något av följande är meriterande: AVL:s Pumasystem, automatiska provcykler, mätteknik, fordonsstyrsystem, motorutveckling och emissionsmätning. Viktigast är dock att du har förmågan att lära dig systemet och viljan att vidare förstärka gruppen.

Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och gillar att lösa tekniska problem. Du har en serviceinriktad attityd och har lätt för att samarbeta med andra. Att behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav. Du tar ansvar och driver dina uppgifter i mål med god kvalitet.

Kontaktperson

För mer information kontakta Marcus Nordqvist, gruppchef, tfn 08-553 54151.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom