Systemarkitekt Safety, elektrifierade fordon

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Vill du vara med och skapa framtidens elsystem i dessa fordon? För att möta behovet av elektrifierade transportlösningar så behöver vi förstärka vårt team med ytterligare en systemarkitekt med fokus på säkerhet (”safety”). Gruppen Systems Safety ansvarar för att bedöma fordonets säkerhet ur ett styrsystemsperspektiv. I begreppet säkerhet inbegrips trafiksäkerhet, säker degradering och säker funktion. Att förstå framtida behov och möjliggöra lösningar för dessa genom att erbjuda en klok systemering är en del av vårt arbete.

Dina arbetsuppgifter

Som systemarkitekt Safety är du en viktig del i vidareutvecklingen av vårt elsystem och är med och skapar framtidens hållbara transportlösningar. Du kommer att delta i och genomföra säkerhetsanalyser på fordons- och funktionsnivå, och ditt huvudfokus kommer ligga på att säkerställa att våra fordon fortsätter vara säkra, samtidigt som funktionaliteten fortsätter att växa och nya tekniker integreras i elsystemet. Utöver att stödja utvecklingsprojekten är du också med och tar fram koncept för framtida säkerhetsarkitektur och vidareutvecklar vårt arbetssätt. För att möjliggöra detta kommer du arbeta tvärfunktionellt med många kontakter i olika delar av företaget och vara inblandad i alla projektfaser, från tidig konceptutveckling och framåt.

Din profil

Du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och har relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av säkerhetsarbete inom utveckling av inbyggda system eller elektrifierade fordon är önskvärd. Har du erfarenheter utanför fordonsbranschen t ex flyg, rymd eller med-tech är det meriterande. Vi tror att du har lätt för att samarbeta, är analytisk, positiv, noggrann och har god fantasi. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Om du även behärskar tyska är det en merit.

Vi erbjuder

Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

För mer information

Marcus Törnqvist, gruppchef, 08-553 89894

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.