Systemarkitekt för fordonets elsystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Cybersecurity and Diagnostic Architecture ansvarar för elsystemets systemarkitektur med avseende på diagnos och cybersecurity. Att förstå framtida behov och möjliggöra lösningar för dessa genom att erbjuda en klok systemering och skalbara arkitekturlösningar är en del av vårt arbete. Vi bidrar till ett robust och förvaltningsbart elsystem som gör att Scania kan erbjuda konkurrenskraftig funktionalitet till sina kunder. Några exempel på områden som vi arbetar med är: avancerade förarstödsfunktioner (ADAS), hybridfordonslösningar och framtidens autonoma fordon.

Nu behöver vi förstärka vårt team med någon som vill vara med och skapa framtidens diagnosarkitektur.

Dina arbetsuppgifter

Som systemarkitekt med fokus på diagnos är du en viktig del i vidareutvecklingen av elsystemet och är med och realiserar framtidens diagnos genom systemering och val av tekniska lösningar. Du kommer att delta i det tvärfunktionella arbetet där du tillsammans med experter från hela utvecklingsorganisationen samarbetar för att hitta hållbara och balanserade lösningar. Utöver att stödja utvecklingsprojekten är du också med och tar fram koncept för framtida diagnosarkitektur och vidareutvecklar vårt arbetssätt. För att möjliggöra detta kommer du att vara inblandad i alla projektfaser, från tidig konceptutveckling ända fram till produktionssättning.

Din profil

Du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet. Arkitekturerfarenhet inom utveckling av inbyggda system är meriterande. Du har lätt för att samarbeta, är driven och du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information, kontakta

Jörgen Wallebring, gruppchef, 08-553 835 69.

Ansökan

Sök via vår hemsida HR InLine/Jobbsök på Scania senast den 1 juli. Jobbid 20181097.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom