Systemarkitekt diagnos för fordonets elsystem

Gruppen Cybersecurity and Diagnostic Architecture ansvarar för elsystemets systemarkitektur med avseende på diagnos och cybersecurity. Att förstå framtida behov och möjliggöra lösningar för dessa genom att erbjuda en klok systemering och skalbara arkitekturlösningar är en del av vårt arbete. Vi bidrar till ett robust och förvaltningsbart elsystem som gör att Scania kan erbjuda konkurrenskraftig funktionalitet till sina kunder. Några exempel på områden som vi arbetar med är: avancerade förarstödsfunktioner (ADAS), hybridfordonslösningar och framtidens autonoma fordon. 
Nu behöver vi förstärka vårt team med någon som vill vara med och skapa framtidens diagnosarkitektur.

 

Dina arbetsuppgifter


Som systemarkitekt med fokus på diagnos är du en viktig del i vidareutvecklingen av elsystemet och är med och realiserar framtidens diagnos genom systemering och val av tekniska lösningar. Du kommer att delta i det tvärfunktionella arbetet där du tillsammans med experter från hela utvecklingsorganisationen samarbetar för att hitta hållbara och balanserade lösningar. Utöver att stödja utvecklingsprojekten är du också med och tar fram koncept för framtida diagnosarkitektur och vidareutvecklar vårt arbetssätt. För att möjliggöra detta kommer du att vara inblandad i alla projektfaser, från tidig konceptutveckling ända fram till produktionssättning.
Din profil


Du har teknisk högskole- eller civilingenjörsutbildning och minst tre års arbetslivserfarenhet. Arkitekturerfarenhet inom utveckling av inbyggda system är meriterande. Du har lätt för att samarbeta, är analytisk, driven, noggrann och du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder


Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 


För mer information, kontakta:
Jörgen Wallebring, gruppchef, 08-553 835 69Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.


Urval sker löpande.Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com
Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.