Systemägare/Systemutvecklare för Scanias bromssystem

Vill du vara med på vår spännande resa i att utveckla nya bromssystem som möjliggör autonom körning för VW koncernen? Har du vilja och passion för att tillsammans med vårt nybildade team, utveckla nya bromssystem som säkerställer att förare känner sig säkrast och trivs bäst i en Scaniabil? Till gruppen Brake Systems söker vi nu en systemägare/systemutvecklare för våra bromssystem. Vi är en sammansvetsad grupp bestående av 6 ingenjörer som utvecklar och kravställer bromssystemets hård- och mjukvara, både mot leverantörer och internt mot andra grupper på Scania. Arbetsuppgifterna är väldigt breda och omfattar bland annat fältkvalité, diagnos, eftermarknadsstöd, täta leverantörskontakter samt systemverifiering i lastbil och buss. Vi har ett nära samarbete med granngruppen Brake Functions som utvecklar broms-, stabilitets- och framkomlighetsfunktioner.

Dina arbetsuppgifter

Som systemägare/systemutvecklare för Scanias bromssystem kommer du att få ett unikt tillfälle att vara med om både produktutveckling och industrialisering. Vi är just nu i ett spännande utvecklingsskede i flera projekt och du kommer vara länken mellan vår leverantör och produktutveckling på Scania och MAN. Likt en projektledare är du spindeln i nätet som koordinerar och taktar arbetet i ditt system för att hålla utlovade leveranser och säkerställa inleveranser. Till ditt ansvar hör även att eskalera avvikelser både i systemet inom din linjefunktion och inom de projekt vi levererar till. Att hålla presentationer inom projektet, vid avvikelserapportering eller för ledningsgrupper ingår också som en naturlig del i ditt arbete. Det förekommer resor i tjänsten i viss omfattning både inom landet och utomlands, framför allt i samband med helfordonsprov på olika provbanor.

Du kommer efterhand bygga upp ett stort och brett kontaktnät inom R&D, Inköp, Produktion, Logistik och Marknad etc. Du kommer även ha ett nära samarbete med våra underleverantörer och systerföretag inom VW gruppen, vilket innebär spännande internationella kontakter.

Din profil

Vi söker dig som är högskole- eller civilingenjör med intresse för att motivera och hitta lösningar tillsammans med dina kollegor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från Scanias produktutvecklingsprocess och/eller systemutveckling. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du är en driven, kommunikativ, tydlig och strukturerad person som gillar att hitta nya lösningar när utmaningarna inte riktigt passar in i mallen och de vanliga metoderna inte tar oss hela vägen. Du har ditt system i fokus när du på ett positivt sätt motiverar teamets medlemmar.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Patric Fromholz (Gruppchef ESCB), 08-553 503 26 eller Sebastian Arcordh (Systemägare ESCB), 08-553 827 09.

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Rekrytering sker fortlöpande och kan ske innan sista ansökningsdag.

 

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com.

Ange Jobbid

20176963

och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom