Systemägare – drivlinestyrsystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Powertrain Control Strategy ansvarar för att anpassa drivlinan för lägsta möjliga energiförbrukning samt bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär även ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation, partners och leverantörer för att skapa de rätta möjlighetena.

Vi söker nu en Systemägare för Drivlinestyrsystem med fokus på internationella samarbeten med externa partners och leverantörer.

Du kommer att tillhöra gruppen Transmission System SW, som bland annat arbetar med systemarkitektur, gränssnitt och signalbehandling, samt har det övergripande ansvaret för utvecklingsprocesser, systemsäkerhet och leveranser.

 

Dina arbetsuppgifter

Systemägarrollen är en bred teknisk roll där du kommer att ansvara för att driva och koordinera kravställning, utveckling och test av drivlinestyrsystemet.

I dina arbetsuppgifter ingår kommunikation och samordning med kollegor inom R&D, produktion, eftermarknad och våra externa partners och leverantörer, vilket medför en del telefonmöten och resor. Du kommer att vara med från start i kravställningen av nya system, leverera dessa till test och produktion men också hjälpa till att lösa eventuella problem som kan uppstå kring systemet efter produktionssättning.

Du kommer få ett brett kontaktnät och kommer snabbt att lära dig om Scanias produkter, våra utvecklingsprocesser och kundernas behov. Det är ett mycket varierande och stimulerande jobb som ger stora möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom hela koncernen.

På jobbet kommer du att vara del av en grupp som kännetecknas av utpräglad framåtanda med stort driv att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

 

Din profil

Vi söker Dig med några års erfarenhet av styrsystem och mjukvaruutveckling för inbyggda system. Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens.

Du är engagerad, nyfiken och har förmåga och vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är bra på att leda och driva tekniska förändringar och du är pedagogisk och strukturerad. Du tycker om problemlösning. Kommunikation är en av dina stora styrkor, både muntligt och skriftligt.

Du har körkort för personbil. Körkort för lastbil eller buss är meriterande precis som andra fordonsrelaterade erfarenheter. Goda kunskaper i engelska (tal och skrift) är ett krav, färdigheter i tyska är ett plus.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

 

Ytterligare information

Kontakta Daniel Fellke, gruppchef Transmission System SW, 08-55352384.

 

Ansökan

Sista ansökningsdag löper ut den 26 augusti 2018. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom