Strategisk digital fastighetsutvecklare

Allmännyttan står inför en digital transformation och vi söker dig som kan vara med och leda branschens digitala fastighetsutveckling. Du kommer att vara vår expert inom digitalisering och bidra till att utveckla digitala tjänster som effektiviserar förvaltningen, ger bättre upplevelser för hyresgästerna och leder till nya intäktsmöjligheter. Du får dessutom göra detta i ett samhällsnyttigt företag, SABO - allmännyttans branschorganisation och tillsammans med 45 härliga kollegor och 300 engagerade medlemsföretag.

Vad du får
Allmännyttans viktigaste uppgift är att bygga och tillhandahålla hållbara och prisvärda bostäder för alla. Dessutom tar många allmännyttiga bostadsbolag ett stort ansvar för stadsdels- och samhällsutveckling. Som branschorganisation stöttar vi medlemsföretagen efter ledorden kompetenta, innovativa och tillsammans. Och vi lever som vi lär! Det är lätt att trivas och utmanas här.

Vi som arbetar på SABO bryr oss om samhället och varandra. Vi har ett genuint intresse för en hållbar utveckling: ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Det genomsyrar verksamheten och hur vi är mot varandra. Du blir en del av gemenskapen och bidrar till ett bättre samhälle.

Som Expert digital fastighetsutveckling blir du en av 10 kollegor på enheten Fastighet & Boende. Tjänsten är ny och innebär att du får möjlighet att tillsammans med medlemsföretagen sprida och förankra den digitala agendan för allmännyttan.

Vad arbetet innebär
Som expert ger du inspiration, rådgivning och kompetensutveckling till medlemsföretagen. Du svarar för strategisk utveckling inom digitaliseringsområdet och förväntas att med den digitala agendan som grund ta fram en plan för branschutveckling och medlemsstöd. Du initierar och driver projekt inom ansvarsområdet för att utveckla rätt verktyg och förutsättningar för digitala tjänster. Du har ett starkt fokus på IT-säkerhet och IT relaterad lagstiftning. Behovsanalyser och omvärldsbevakning är andra uppgifter som ingår i arbetet. Du bygger nätverk och är branschens språkrör för digitalisering av fastighetssektorn.

Vad du är och kan
Vi vill att du har akademisk utbildning och breda kunskaper inom digitaliseringsområdet. Du har erfarenhet av digital utveckling inom fastighetsbranschen, gärna med inriktning på digitala tjänster mot kund. Du behärskar gränssnittet teknik och affär. Projektledarvana och kunskaper inom fastighets-IT är förutsättningar för att lyckas i rollen. Du har nätverk och håller dig uppdaterad om vad som händer inom digitaliseringsområdet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för ditt uppdrag, driver dina frågor framåt är och strukturerad i angreppssättet. Du är en del av en grupp och arbetar bra tillsammans med andra och har förmåga att kommunicera digitaliseringsfrågor på ett lättbegripligt sätt. Rollen förutsätter att du är engagerad och utåtriktad. För att lyckas i rollen har du lätt för att skapa goda, förtroendefulla relationer och att arbeta tillsammans med andra, både kollegor och externa kontakter.

Mer information och ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i fina lokaler centralt i Stockholm. Sista ansökningsdag är 28/2. För frågor om rollen kontakta Jonas Högset, chef Fastighet & Boende, telefon 08-406 55 00 eller rekryteringskonsult Anette Olheim telefon 070-790 95 50.

SABO är bransch- och intresseorganisation för drygt 300 allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Tillsammans äger och förvaltar medlemmarna cirka 802 000 bostäder. Företagen är lokalt och nationellt mycket viktiga aktörer på den svenska bostadsmarknaden.

www.sabo.se

www.allmannyttan.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.