Startegisk inköpare till Helsingborg

Mikroproduktion, energilagring, fordonsladdning, biobränslen, solenergi. Är du en erfaren Strategisk Inköpare som vill arbeta i en bransch som just nu genomgår den största förändringen på över 150 år? För att få ännu mer bränsle i Öresundskrafts förändringsarbete söker de dig som har bred affärsmässig kompetens, är en utpräglad samarbetsmänniska och har förmåga och drivkraft att finna nya sätt för att skapa värde för Öresundskraft.
 

Tjänsten i korta drag

Här får du möjlighet att bli del av ett team som ansvarar för att utveckla Öresundskrafts inköpsförmåga; från behov, konceptualisering, upphandling, implementation till uppföljning av avtal. Syftet med teamets arbete är att med en samarbetsorienterad inköpsmodell finna hållbara, värdeskapande och lönsamma lösningar för koncernens försörjning av tjänster, varor och entreprenader.

Som strategisk inköpare på Öresundskraft har du ett stort antal kontaktytor inom och utanför koncernen. Samarbeten kring inköp sker ofta i tvärfunktionella grupper där den strategiska inköpare ofta tilldelas rollen som mötesledare och den person som ansvarar för gruppens resultat. Vi samarbear i nätverk med andra energibolag, Helsingborgs stad samt våra leverantörer.

Du får vara med och leda inköpsprojekt inom specifika produkt- och/eller avtalsområden och upphandla varor, tjänster och entreprenader. Det finns en stor bredd i utformningen av tjänsten och du får möjlighet att bidra med din expertis gällande utformning av de kommersiella delarna, som exempelvis upphandlingsdokument och avtal.
 

Kvalifikationer

För att ha goda förutsättningar att trivas i rollen, ser vi att du har flera års arbetslivserfarenhet inom inköp, samt erfarenhet av kategoriledning i någon form. Du har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis teknik, ekonomi eller juridik alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du erfarenhet av inköp av tjänster samt erfarenhet av att ha arbetat med inköp i en större organisation. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket, såväl muntligt som skriftligt. Du har god förmåga att hålla presentationer, tala fritt och beskriva komplexa sammanhang på ett enkelt och förtåligt sätt. Du är digitalt nyfiken och har vana att arbeta i något affärssystem kopplat till inköp.

Det ses som meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med LOU och/eller LUF. Till denna roll ser vi att en driven, kommunikativ och prestigelös person välkomnas.

Du är en sympatisk informell ledare, som trivs med att ha kontaktytor över hela organisationen och har en fallenhet för att samarbeta med olika typer av människor och viljor. Du driver arbetet och projekt framåt och använder din strategiska och analytiska förmåga för att bedöma vilka vägar r som ger bolaget mest värde. I ditt närmsta team trivs du med ett nära samarbete, där feedback och att vara varandras bollplank uppskattas.

Naturligtvis brinner du för inköp!

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Öresundskraft vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Arbetsgivare: Öresundskraft AB

Ort: Helsingborg

Omfattning: Tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2019-10-06

I denna rekrytering samarbetar Öresundskraft med Randstad Engineering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jan Smith 072-515 55 15.

Ansökan till tjänsten görs via annonsen eller www.randstad.se

Vi tillämpar löpande urval, så ansök så snart du har möjlighet.

Välkommen med din ansökan!
 

Fackliga kontaktpersoner:

Adam Matulaniec, Vision, 042-490 3579

Marjan Moradpoor, Akademikerna, 042-490 3296

Jenny Östlund, Ledarna, 042-490 3018

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom