Software Asset Manager

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

IT Vendor management office ansvarar för att stötta och driva förändringsresan för företaget inom områdena software asset management och contract management. Vi är ett team med hög kompetens, stort engagemang, mycket arbetsglädje.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att optimera Scanias licensanvändande genom att bl. a säkerställa att vi är rätt licensierade. Det innebär att du kommer jobba strukturerat med att se att vi har rätt antal licenser utifrån kundernas behov och att vi ser till att licenserna hanteras på ett kostnadseffektivt och legalt sätt.

Som Software Asset Manager kommer du ha många kontaktytor inom Scaniagruppen, såsom inköp, produktägare och våra kollegor inom Traton- och VW group för att hantera det licensområde du ansvarar för samt för att tillsammans förbättra processer och rutiner.

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet från avtals- och licenshantering för en eller flera av de stora leverantörerna
 • Erfarenhet från att jobba i Flexnet, SNOW eller liknande verktyg
 • Förståelse för licenshantering i Cloud-miljöer
 • Systematisk och vågar utmana på ett konstruktivt sätt
 • Engagemang och driv att förenkla & förbättra
 • En god förmåga att skapa bra kund- och leverantörskontakter
 • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som på engelska
 • Akademisk utbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet
 • Vårt erbjudande

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  Ytterligare information

  För att få veta mer om tjänsten kontakta Magnus Lännholm (Gruppchef) 08-553 834 06.

  Ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan senast den 15 september. 

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom