Skydd-och kontrollanalytiker

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Selektivplanering ansvarar för att ta fram reläskyddsinställningar och utformning av reläskyddssystem. Gruppen bidrar med kompetens genom att säkerställa en tillförlitlig felbortkoppling i våra anläggningar med beaktande av personsäkerhet, leveranssäkerhet, miljö och ekonomi.

Om tjänsten
Det här är ett stimulerande arbete i en grupp med god stämning, där du får använda din tekniska kompetens i både stora och små frågor. Hos oss får du vara med och påverka utformningen av kraftsystemet. I rollen som skydd- och kontrollanalytiker kommer du vara en del av vår grupp som arbetar med reläskyddsinställningar, utformning av reläskyddssystem och störningsanalys. Du kommer även att medverka i det utvecklingsarbete som bedrivs inom enheten;

  • Selektivplanering

  • Felströmsberäkningar

  • Utredningar och störningsanalyser

Vi söker dig som

  • Har en ingenjörsutbildning på högskole- eller universitetsnivå inom elkraft

  • Har arbetslivserfarenhet inom elkraftsbranschen

Dina personliga egenskaper väger tungt. Du är analytisk och lösningsorienterad i både tekniska och ekonomiska frågor. Dessutom är du initiativtagande och tycker om ordning och reda. Du har en positiv attityd och är en utpräglad lagspelare. Eftersom arbetet innebär såväl interna som externa kontakter med kunder och samarbetspartners behöver du ha en god social förmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Körkort klass B erfordras.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Kristina Olofsson, 070- 661 95 96 eller vår medarbetare: Joakim Axelsson, 070-522 54 16
Rekryterare: Oskar Fors 070- 240 94 02.

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Under semesterperioderna kan det vara svårt att komma i kontakt med berörda kontaktpersoner.

Placeringsort: Luleå

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom