Servicemarknadssäljare - Scania Sverige AB, region Stockholm Norr

Spännande utmaningar finns i en region på tillväxt, Scania Sverige Region Stockholm Norr söker Servicemarknadssäljare.

Stockholm och dess transportbehov växer och branschen som helhet är inne i en spännande fas. Vi på Scania ser en stor möjlighet att lösa våra kunders behov och i och med det utveckla och växa i vår serviceaffär. Som en del i detta söker vi nu en Servicemarknadssäljare till Region Stockholm Norr med placering i Häggvik.

Servicemarknadssäljarens huvudsakliga ansvar är att proaktivt marknadsföra och sälja Scanias alla tjänster och serviceprodukter. Du ansvarar även för att uppfylla affärsmässiga samt finansiella mål och därigenom bidra till Scanias lönsamma tillväxt. 

Uppdrag

Rollen kommer att fokusera på oexploaterad potential hos kunder med fordon i drift och det innebär att kontakta kunder där fordonet redan har sålts. Exempel på uppgifter och försäljningstillfällen:

 • underhåll och reparationsavtal till kunder utan avtal
 • kunder med egen verkstad där det finns potential att tillhandahålla reservdelar eller överta verkstadsaktiviteter
 • återvinna förtroende hos kunder som ej använder våra verkstadstjänster och få dem att se värdet i att använda auktoriserade serviceverkstäder
 • arbeta med servicebehov från fordonskontroller av myndigheter
 • fånga ägarbyte för fordon
 • sälja Förarutbildning eller Fleet Management för att stötta kunderna i effektivt användning av fordonsflottan
 • arbeta för att vi tar hand om släp och påbyggnationer för kundens fordon
 • Att fokusera på kunden, förstå och omvandla deras behov till värdeskapande lösningar samt att upprätthålla en positiv märkesimage är också viktiga aspekter i rollen. Bidra till att identifiera potentiella kunder och skapa försäljningsmöjligheter där Scania kan ge värde till kunden och vara lönsamma. Att verka för ett positivt samarbetet med kollegorna på serviceverkstäderna och övrig försäljning där alla driver åt samma håll och hjälps åt.

  Din profil

  Vi vill att du har erfarenhet från säljande arbete och/eller kundbearbetning. Vi ser gärna att du är van att arbeta systematiskt med försäljning och har en känsla för affärer. En fördel är om du har kännedom om vårt produktutbud och om våra tjänster samt en god förståelse för våra kunder och branschen. Du är van att arbeta självständigt såväl som i grupp och du har en hög social kompetens. Körkortsbehörighet minst B, gärna CDE.

  Vi erbjuder

  En trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa med uppgifterna. En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scania. 

  Vid frågor angående tjänsten kontakta Nicklas Hjälström, Servicechef Häggvik tfn 010 - 706 62 44 eller

  Rickard Arvidsson Återförsäljarchef Scania Sverige Region Stockholm Norr tfn 010 – 708 64 85

  Välkommen med din ansökan. Intervjuer och anställning kan komma ske under ansökningsperioden med reservation under semesterperioden v 29-32.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom