Servicechef till Scania Sverige, Region Syd

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Dina arbetsuppgifter

Till vår serviceanläggning i Helsingborg söker vi en driven chef med ansvar för utveckling av vår affär, organisation, våra processer och våra medarbetare. Inom servicemarknad ansvarar Servicechefen för verkstad, reservdelar och serviceadministration samt ett ständigt förbättringsarbete av både verksamhet och affär.

I denna roll har du ansvar för ekonomisk verksamhetsstyrning; prognos, resultat- och nyckeltalsuppföljning. Servicechefen är dessutom ansvarig för verksamhetens säkerhet, hälsa och arbetsmiljö. I detta uppdrag ingår att delta i en driftsledning tillsammans med representanter från fordonsförsäljning och servicemarknadsförsäljning. För Servicechefen är vård och utveckling av kundrelationer en naturlig del av vardagen och där vår service ska inge stort förtroende hos våra kunder.

Din profil

Vi söker dig som har starka ledaregenskaper och har erfarenhet som chef/ledare. Du är positiv och entusiasmerande samt har en stark drivkraft och tycker om att ta initiativ. Ditt ledarskap är tydligt och du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt.

För att lyckas i rollen söker vi dig som har erfarenhet av servicemarknad, med ett intresse för helhetsaffären. I detta uppdrag ingår att coacha såväl verkstadspersonal som administrativ personal, att arbeta med utveckling av våra flöden och att utöka serviceförsäljningen. Vi tror att denna uppgift kan vara lämplig för en person från återförsäljarverksamhet eller från det industriella systemet och som har gedigen chefserfarenhet.

Du är innovativ och gillar att hitta lösningar så kunden blir nöjd och du anser att ett strukturerat arbetssätt är en självklarhet för att nå framgång inom yrket. Det är viktigt att du är en lagspelare med sinne och engagemang för att driva utveckling. Du är driven, kommunikativ och besitter god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samtidigt som du har ett starkt intresse för god kundservice och affärer.

Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet/Kunskap, färdigheter:

 

 • Relevant högskoleutbildning med inriktning teknik eller logistik
 • Ledarskapsutbildning
 • God kännedom om den tunga lastbils- och bussbranschen
 • Tidigare chefserfarenhet
 • Arbetat hos återförsäljare något år
 • God kommunikatör och kunna leda personal
 • B-körkort är ett krav, C- och/eller D är meriterande
 • Allmänna datorkunskaper
 • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
 • Ytterligare information

  Kontakta Morten Solgaard (Återförsäljar-/Regionchef, region Syd), 010-706 66 18. 

  Ansökan

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och för tjänsten relevanta betygskopior. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom