Senior Utvecklare Optimeringsprogramvara

Visste du att världens bästa programvaror för simulering och optimering för Life Cycle Management utvecklas i Stockholm? Inte? Då vet du troligen inte heller att svenska Systecon bedriver avancerade teknikprojekt runt om i världen.

Nu förstärker vi Systecons utvecklingsteam på 13 personer med en Senior Utvecklare för fortsatt utveckling av programvaror för avancerade beräkningar och analyser. Vi söker dig som vill jobba med utveckling av Opus Suite så att Systecon kan fortsätta att ligga i teknisk framkant och vara med och sätta ramarna för framtidens simuleringsprogramvara. Systecon erbjuder dig ett intressant jobb på ett välrenommerat medarbetarägt, dynamiskt företag med korta beslutsvägar, goda anställnings- och utvecklingsvillkor och en fantastisk gemenskap.

Idag har Systecon erfarenhet från några av de mest komplexa teknikprojekten i Sverige och världen. Systecon och Opus Suite bidrar varje dag till överblick och välgrundade beslut i en mängd branscher och för hundratals ledande företag och organisationer. Vi hjälper våra kunder att hålla tågen i trafik, vindkraftverken igång när det blåser och jaktplanen redo för uppdrag. Enkelt uttryckt hjälper Systecon företag och myndigheter att hitta den optimala balansen mellan kapacitet och kostnad. För kunderna innebär det effektivare drift, kostnader under kontroll, och framför allt: beslut som är grundade på fakta, istället för magkänsla.

Som Senior Utvecklare blir du en spelare i ett team med kompetenta och skarpa programmerare och matematiker. Du kommer arbeta i hela kedjan från design, utveckling till test. Vi arbetar med ett agilt arbetssätt baserat på Kanban.

Våra produkter bygger på avancerade algoritmer och programvaran hanterar stora datamängder. Kärnan är skriven i C++. Det är inte ett krav att du har gedigen erfarenhet av C++ men du är en stabil utvecklare som är van att jobba med effektiva algoritmer och datastrukturer. Vi kommer att göra många teknikval den närmaste tiden och har därför behov av framsynta utvecklare med erfarenhet av t ex NoSQL-databaser, REST-API-utveckling eller distribuerade beräkningar. Du kommer att ha stora möjligheter att påverka inriktningen på vår utveckling inom teknikval samt funktionalitet och får komma med förslag på nya lösningar. Med dig i bagaget har du en Civilingenjörsexamen inom Data/IT eller motsvarande.

Systecon erbjuder dig stor personlig frihet att ta egna initiativ och själv styra din tid. Du kommer till ett företag med ett socialt och behagligt klimat. Vi hjälper varandra och har metoder, kunskaper och stor erfarenhet att luta oss emot. Då vi jobbar med flera internationella kundprojekt samt har kontor i USA, England och Korea finns möjlighet att jobba i en internationell miljö.

Varmt välkommen till oss på Systecon!

Välkommen med din ansökan!
Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.